VIDEO: Amerikanske Dan tog hele vejen over Atlanten for at se bestemt DR-koncert

Dan Wightman opdagede DR Symfoniorkestret på YouTube, og da han så, at han kunne komme til at høre ’Godfather’ live, tog han på en lang rejse. Bededag kan du se koncerten på DR K.

Nogle kender DR Symfoniorkestret, fordi de fast har gået til torsdagskoncert i et halvt århundrede – andre opdager pludselig orkestret, fordi noget af musikken ligger på YouTube.

Det sidste er tilfældet for Dan Wightman fra staten New York i USA, der normalt hører musik fra sine yngre år – fra 1960’erne, 1970’erne og 1980’erne. Han er blevet fan af DR Symfoniorkestret via det sociale medie YouTube.

- Efter jeg opdagede DR Symfoniorkestret spille temaet fra filmen ’Godfather’, har jeg hørt det igen og igen. De spiller så godt, siger Dan Wightman.

Under en af videoerne med DR-orkestret stod der, at han kunne komme ind at opleve musikken fra ’Godfather’ i DR Koncerthuset den 3. og 4. maj ved den morderiske soundtrack-koncert ’Mord i symfonien’, som DR Symfoniorkestret og ’Filmselskabet’ på DR K arrangerede med Maria Månson som vært. Her var der blandt andet også musik fra ’True Detective’, ’Seven’, ’Twin Peaks’, DR’s dramaserier ’Forbrydelsen’ og ’Broen’ samt meget andet.

- Det var en chance, jeg ikke kunne lade forpasse, og her er jeg, siger Dan Wightman, da vi møder ham i DR Koncerthuset efter at have taget den lange rejse over Atlanten.

- Jeg har virkelig hørt musikken til ’Godfather’ med DR Symfoniorkestret til døde på YouTube, men du kan ikke få det bedre end live, hvor du kan følge med i, hvem der spiller hvad. Så jeg er glad for, jeg tog turen. Skulle I lave en lignende koncert næste år, tager jeg gerne over Atlanten igen, siger Dan Wightman.

Du har også chancen for at se ’Mord i symfonien’-koncerten, som Dan Wightman rejste langt for, når DR K viser hele koncerten bededag – den 17. maj – klokken 20.00-21.40. Efterfølgende ligger koncerten også på DRTV.

Video ovenfor er lavet af Jon Bonde Eriksen (Husk at du kan slå undertekster til i playeren)