VIDEO: DR dækker sit 25. folketingsvalg på TV - Se hvordan det har set ud tidligere

Da DR onsdag sendte valgaften, var det 25. gang, siden Danmark fik fjernsyn i 1951. Se her hvordan dækningen har set ud gennem årene.

Da Johannes Langkilde, Stéphanie Surrugue og Ask Rostrup onsdag aften bød velkommen til valgaften på DR1, var det 25. gang, DR dækkede valg på TV.

Danmark fik fjernsyn i oktober 1951, og allerede cirka halvandet år senere var der godt gang i valgdækningen. For i 1953, hvor Danmark også havde den seneste grundlovsændring, var der hele to folketingsvalg – i april og i september, så dét år havde DR for alvor politik på skærmen.

Ved det andet valg i 1953 bød DR blandt andet på en partilederrunde for første gang, og undervejs var der også underholdning med Osvald Helmuth, Wandy Tworek og Lulu Ziegler, så det hele ikke blev alt for tørt. Den 22. september 1953 bød DR også på en slags forløber for valgprognoserne, idet man indledte valgdækningen med programmet ’Hvad ligger der i valgurnerne?’, hvor højskoleforstandere, forhenværende ministre og redaktører forsøgte at gætte valgets resultat.

Følger valget onsdag

Med udskrivelsen af valget til den 5. juni 2019 har Danmark netop været gennem den 6. længste valgkamp siden 1953. I videoen her kan du kan se, hvordan DR’s valgdækning har set ud gennem de seneste 66 år på TV.

Hvordan årets valgaften ser ud, kan du se fra grundlovsdag klokken 16.00 på DR1, men allerede fra klokken 12.00 er der valgdag på kanalen, hvor Klaus Bundgård Povlsen er vært, følger politikernes stemmeafgivning og også følger nogle af dagens grundlovstaler.

Facebook
Twitter