VIDEO: DR præsenterer ultra:bit-erfaringer på international konference

DR skal i weekenden præsentere sine erfaringer med god teknologiundervisning midt under pandemien internationalt.

Hvordan samler man 15.000 børn og får dem til at skabe med teknologi i coronatider?

Det gjorde læringsindsatsen ultra:bit i september måned med det virtuelle undervisningstilbud ’ultra:bit LIVE’, som over 700 klasser deltog i hjemme fra deres egne klasselokaler. I undervisningen har eleverne skabt deres egne ’superdyr’ med teknologi og har enten kodet med BBC micro:bit eller Scratch.

Lørdag præsenterer Katrine Holst og Camilla Balslev Nielsen fra DR ultra:bit-sekretariatet erfaringerne fra ’ultra:bit LIVE’ på den international konference ’micro:bit LIVE 2020’@microbit_edu. Her er et af temaerne, hvordan man skaber god teknologiundervisning midt i pandemien.

For tredje år i træk var Sofie Østergaard vært for ultra:bit LIVE, men de foregående to år har hun stået fysisk over for eleverne, som går i 4.-6. klasse. Det virtuelle møde blev dog en øjenåbner. Der var nemlig masser af interaktion med eleverne undervejs bl.a. videoopkald til klasserne og livechat.

- Jeg kan bare mærke på dem, at det har været fremragende for dem at opleve, hvad man faktisk kan med denne her teknologi, fortæller Sofie Østergaard.

Den fem-årige læringsindsats ultra:bit fortsætter indtil 2023 som et samarbejde mellem DR, Astra og Center for Undervisningsmidler Danmark (CFU) og er støttet af Industriens Fond.