VIDEO: Hvordan bliver mennesker med handicap repræsenteret i medierne?

DR-medarbejdere har været på workshop om, hvordan handicappede bliver bedre repræsenteret i sendefladen, og de første erfaringer er gode.

Der er langt imellem, at mennesker med handicap optræder i medierne. Men de er der. På videoen kan du se nogle eksempler fra DR. (Signe Bækdal Ahrentsen)

Der er langt imellem, at man ser mennesker med handicap i medierne. Og når de endelig er der, handler det oftest om diagnoser, besparelser eller uretfærdighed. Listen over stereotyp-fælder er lang: Der er ofre, der er helte, og der er ugens glade krøbling.

Den medievirkelighed vil DR’s mangfoldighedsteam gerne rokke ved. I samarbejde med tilrettelægger Signe Hartvig Daugaard og journalist Jacob Nossell, som begge har et handicap, har de derfor udviklet en workshop til DR-medarbejdere.

- Vi har afviklet de første to workshops, og det har begge gange været en rigtig god oplevelse. Alle blev klogere på repræsentationen af personer med handicap i medierne, men vi fik mere end det. For selvom omdrejningspunktet var denne særlige gruppe, er læringen universel i forhold til alle minoritetsgrupper, siger DR’s mangfoldighedsredaktør Heidi Sivebæk.

På workshop fik deltagerne blandt andet tre ting at tænke nærmere over:

  1. 1

    Man ér ikke handicappet – man har et handicap/en funktionsnedsættelse. Det er ikke en altomfattende identitet i sig selv.

  2. 2

    Hvis man udelukkende fremstilles gennem sin anderledeshed, er det svært at føle sig som en del af et fællesskab.

  3. 3

    Den, der har skoen på, ved hvor den trykker – spørg!

Facebook
Twitter
Emner: