VIDEO: Mads Steffensen fik Krygerprisen midt under udsendelse

Den populære vært fra ’Mads & Monopolet’ på P4 blev overrasket under ugens udsendelse. Her fik han pludselig at vide, at han modtager årets Krygerpris i DR for at have gjort ”en stor indsats for radiomediet”.

DRs radiochef Gustav Lützhøft overraskede Mads Steffensen med Krygerprisen midt i ugens ’Mads & Monopolet’-udsendelse.

Vært Mads Steffensen fik sig en gedigen overraskelse, da han sammen med Abdel Aziz Mahmoud, Lina Rafn og Ida Auken var ved at uddele en t-shirt til dagens dilemma i ugens udgave af ’Mads & Monopolet’ på P4.

Midt i seancen - og for åbne mikrofoner - brød DRs radiochef Gustav Lützhøft ind i radiostudiet hos DR København for at overbringe den populære radio- og tv-vært en buket blomster og beskeden om, at han bliver årets modtager af Krygerprisen i DR.

”Hej Mads. Jeg har for en kort stund afbrudt Danmarks absolut mest succesfulde radioprogram for at overbringe en pris til dig. Du er nemlig modtager af dette års Krygerpris. Krygerprisen er vel den mest prestigefyldte radiopris, man kan modtage. Den uddeles hvert år til en DR-radiomedarbejder, der har gjort enestående indsats for radiomediet. Og det har du, Mads,” sagde Gustav Lützhøft i sin overraskelsestale, der røg ud til de flere end en million mennesker, der plejer at tænde for P4, når ’Mads & Monopolet’ tager fat på alverdens dilemmaer fra hverdagslivet.

”Du tryllebinder lytterne med din stemme og din personlighed, og du får samtidig det bedste ud af Monopolets deltagere. Og ikke nok med det. Du har også været med til at vise nye veje for radioen ved at udvikle ’Mads & Monopolet’ til nu ikke blot at være Danmarks største radioprogram, men nu også at være Danmarks ubestridt største podcast. Du er på alle måder en institution i dansk radio. Du er en enestående radiovært, og du er nu også modtager af Krygerprisen 2017. Stort tillykke,” sagde DRs radiochef til en overrumplet Mads Steffensen.

Opkaldt efter radiopioner

Prisen er opkaldt efter Christian Kryger, der levede fra 1915 til 1972, og var én af radiopionererne inden for radioreportage. Kryger ville være fyldt 102 år den 19. december, og prisen har DR uddelt i nu 45 år tæt på hans fødselsdag. Selve den officielle overrækkelse af Krygerprisen og de medfølgende 25.000 kroner til Mads Steffensen, kommer da efter planen også til at ske senere på måneden i DR Byen.

Mads Steffensen er normalt ikke meget for at blive overrasket, når han sender. Men han var ikke mere hylet ud af den, end han rakte armene i vejret og gav radiochefen en krammer efter den uventede besked.

”Den er jeg rigtig glad for. Når man ser på, hvem der har fået den før, er det Champions League inden for radiofolk. Jeg er virkelig tilfreds med at være med på det A-hold,” sagde en tydeligt bevæget Mads Steffensen, inden han fik rundet ugens program af på vanlig vis.

Mads Steffensen har lavet ’Mads & Monopolet’ siden september 2003 – først på P3 og de seneste to år på P4. Undervejs har han også fået flere andre priser for det, for eksempel ’Radioprisen’, Ekstra Bladets ’Gyldne Mikrofon’, en Zulu Award og KLF, Kirke & Mediers hæderslegat.

Sidste år gik Krygerprisen til holdet bag ’Baglandet’ på P1, og blandt de tidligere modtagere er blandt andre Lis Møller, Poul Nesgaard, Elith Nørreholm, Stephen Schwartz, Tine Bryld, Lars Daneskov, Frederik Dessau, Mik Schack, Pia Røn, Torben Brandt og mange, mange flere siden 1973.

Facebook
Twitter