VIDEO: Mød to generationer af børneklassikere sammen - Pippi og Hr. Skæg

DR Ramasjang har torsdag premiere på en ny, ambitiøs serie, der blandt andet skal vække børns nysgerrighed for sprog.

Kan du genkende Pippi Langstrømpe i mødet med Hr. Skæg? Faktisk er det Inger Nilsson, som møder Mikkel Lomborg.

De to symboliserer to generationer af børneklassikere, der mødes – en fra dengang og nu. Men hvad kunne Pippi-universet, og hvordan bidrager Hr. Skæg-universet til børns læring i dag?

Hr. Skæg er tilbage på Ramasjang torsdag den 12. september. Denne gang er han det med programserien ’Hr. Skægs Hotel’, som handler om at invitere hele verden indenfor og vække nysgerrigheden for sprog.

’Hr. Skægs Hotel’ er den hidtil mest ambitiøse serie med Hr. Skæg - med fjorten skøre historier med gæstekarakterer fra hele verden, heriblandt Inger Nilsson, bedre kendt som Pippi.

’Hr. Skægs Hotel’ flytter også ind i Ramasjang-appen i form af DR’s allerførste sprog-spil.

Leg og læring

Det er DR’s ambition, at hver generation af børn vokser op med deres egen, nyproducerede børneklassiker fra DR, som børnene kan samles om.

Med Hr. Skæg vil DR Ramasjang styrke børnenes udvikling og selvværd. Hr. Skæg er nemlig et univers, der opfordrer til leg og læring, og derved gør det Danmarks børn stærkere i mødet med både skolen og verden.

Når Hr. Skæg for eksempel har sprog som omdrejningspunkt i en programserie, er det for vise børnene, at sprog kan være nøglen til verdenen og nye venner. Derigennem ønsker DR at give danske børn selvtillid til at møde verden og give dem en tro på, at de kan kommunikere med alle.

På DR Ramasjang kan de første afsnit af 'Hr. Skægs Hotel' ses torsdag den 12. september klokken 17.15 - samt samme dag på Ramasjang-appen.