VIDEO: Sådan blev kulisserne skabt til DR’s kommende dramaserie

Jannik Lagermand står i spidsen for DR Scenografi, der har brugt 10 uger på at bygge kulisserne til DR’s 2020-dramaserie ’Når støvet har lagt sig’. Hør ham fortælle om arbejdet i videoen her.

I 2020 viser DR den nye søndagsdramaserie ’Når støvet har lagt sig’. Men før optagelserne til en stor dramaserie kan gå i gang, er der en masse forarbejde i kulissen.

Her kommer Jannik Lagermand ind i billedet. Han er nemlig områdeleder i DR Scenografi. Her projektleder han 35 mennesker inden for scenografiprojekter, økonomistyring, tilbudsgivning, rådgivning og vejledning.

Dramastudierne til ’Når støvet har lagt sig’ tog cirka 10 uger at bygge op. Her var det 10 snedkere og maleres job at skabe en restaurant, baggård og en københavnerlejlighed i DR’s studier.

Beredt på at løse akutte problemer

Og man skal være gjort af en hel bestemt støbning for at kunne håndtere så stort et projekt:

- I mit job skal man kunne rumme en hverdag, man aldrig ved, hvad indebærer. Man skal være beredt på at løse akutte problemer, være involveret i sjove og kreative processer og ikke mindst, lede de dygtigste medarbejdere i hele DR, siger Jannik Lagermand.

Den største udfordring i arbejdet er, at der i de fleste tilfælde er en stram tidsplan for at bygge dramastudier op. Derudover kræver det overblik og tålmodighed at få enderne til at mødes, når akutte ting opstår.

FacebookTwitter