VIDEO Sådan bliver vejret til DR Slotskoncert

Det kan godt være, man skal pakke en paraply i tasken, hvis man skal til DR Slotskoncert lørdag den 13. august. Det fortæller DRs vejrvært Christian Cherry.

Det bliver en dag med skiftende vejr, når en perlerække af store stemmer synger koncert med DRs musikere lørdag den 13. august på Ledreborg Slotsplads.

Christian Cherry, vært på DR Vejret, har kigget i vejrkortene og fortæller, at publikum skal være forberedt på lidt af hvert.

"Der kommer først lidt regn ind ved morgenstunden. Omkring 14-tiden ser det ud til, at der kommer lidt huller i regnvejret, og vi kan få lidt tørvejr til starten af koncerten. Men der kommer altså også et par byger ind om eftermiddagen," fortæller Christian Cherry.

Til årets koncert har DR allieret sig med artisterne Tim Christensen, Lis Sørensen, Nabiha, Barbara Moleko og New York Voices.

Fra klokken 13.30 og hele seks timer frem spiller de versioner af deres velkendte numre i udgaver, du nok ikke har hørt før.

Smid paraplyen i picnickurven

DR Slotskoncert er ikke kun en musikalsk oplevelse. Det er også én stor picnic, og publikum tager rigeligt med proviant og tæpper med til en hyggelige dag på Ledreborg Slotsplads. Ifølge Christian Cherry kan det dog være en god idé også lige at pakke en paraply i picnickurven.

"Det bliver helt sikkert en fantastisk oplevelse. Masser af mennesker og god musik, men der kommer nok til at være lidt flere mennesker end det, vi ser på billedet."

Publikum har tradition for at gøre en picnic ud af DR Slotskoncert. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Forberedelser og trylleri

Udover de mange artister, er tryllekunstner og komiker Rune Klan også på årets program for DR Slotskoncert. Han har fået til opgave at trylle musikerne fra DR Big Bandet væk.

"Inderst inde ville jeg nok allerhelst være musiker, og det her er det tætteste, jeg kommer på drømmen. Jeg kommer fra et hjem med klaver. Der har altid været musik i stuen hos os, og det har altid fyldt enormt meget," fortæller Rune Klan.

I hele ugen på til koncerten har DR Byens studier været fyldt med musikere og solister, som har gjort sig umage for at skrue den helt rigtige lyd sammen til koncerten.

Her er det Barbara Moleko, som mandag kiggede forbi DR Byens Studie 2 til en prøve:

  • (Foto: agnete schlichtkrull)
  • (Foto: agnete schlichtkrull)
  • (Foto: agnete schlichtkrull)
  • (Foto: agnete schlichtkrull)
  • (Foto: agnete schlichtkrull)
  • (Foto: agnete schlichtkrull)
1 / 6
Facebook
Twitter