VIDEO: Tag med på nostalgi-rejse gennem 50 års børnefjernsyn

DRs B&U-afdeling fylder 50 år i denne måned. Gennem årene har B&U kastet alt fra ’Legestue’ over Bamse og Onkel Reje til ’Klassen’ af sig, og programmerne har været med til at give børnene kritisk sans og indsigt.

Programmerne har heddet alt muligt gennem årene: ’Flid, fedt og snyd’, ’Sonja fra Saxogade, ’Kaj og Andrea’, ’Ultras Sorte Kageshow’, ’Klassen’, ’Nana’, ’Fredagsbio’, ’Ingrid og Lillebror’, ’Vitek’, ’Ultra Nyt’, ’Rosa fra Rouladegade’ og ’Store Nørd’ – for blot at opremse nogle få af de mange B&U-udsendelser, der har været at finde på DR-skærmen siden 1968.

I stedet for at sende det, som de voksne mente, børnene havde brug for, ville B&U se verden fra børnenes egen synsvinkel. Lige præcis i denne måned er det 50 år siden, at DRs B&U-afdeling blev skabt, og siden da har B&U produceret kvalitetsindhold til flere generationer af børn og unge.

Siden 1968 er det blevet til et hav af programmer, som har været med til at give børnene indsigt og kritisk sans, og som har givet dem et fællesskab med resten af deres generation.

I videoen på denne side kan du tage med på en nostalgirejse, som forhåbentlig fremkalder minder om det fjernsyn, som du og dine søskende, forældre og bedsteforældre har set sammen eller talt om derhjemme.

Har du lyst til at gætte med om 50 års børnefjernsyn, kan du for øvrigt glæde dig til fredag den 27. april klokken 20.00 på DR1, hvor ’Hvem var det nu vi var?’ på DR1 lige netop handler om DRs børnefjernsyn fra 1968-2018. Værten er for øvrigt Jacob Riising, der selv har spillet en central rolle i det seneste årtis børneprogrammer.

Læs mere om de 50 år med B&U her

FacebookTwitter