VIDEO: ’Tværs’-vært Sara Bovin får Krygerprisen

Værten på programmet, der forsøger at hjælpe unge med små og store problemer, fik tirsdag overrakt prisen, som er opkaldt efter den kendte radioreporter Christian Kryger.

Under 'Tværs'-redaktionens morgenmøde blev Sara Bovin overrasket af radiochef Gustav Lützhøft, der kunne fortælle hende, at hun i den grad har gjort sig fortjent til at blive årets modtager af Krygerprisen.

Sara Bovin, der er vært på radioprogrammet ’Tværs’ på P3, er årets modtager af Krygerprisen.

Krygerprisen uddeles hvert år af DR til en eller flere radiomedarbejdere i DR, der gør en særlig indsats i deres udsendelser. Prisen er opkaldt efter journalisten Christian Kryger, der i 50'erne og 60'erne lavede indlevende og fængslende radioreportager, der kom tættere på sine interviewpersoner end hørt før. Kryger var også den første leder af DR Østjylland i Aarhus.

Krygerprisen er på 25.000 kroner.

De fleste forbinder muligvis ’Tværs’ med den kendte radiovært Tine Bryld, der i over 35 år var den, de unge kunne ringe til om store og små problemer i teenagetilværelsen med for eksempel forældre, angst, depression, kærestesorger eller identitetssøgning.

I et tidligere interview på dr.dk/omdr fortalte nuværende vært på programmet Sara Bovin:

”Jeg kan huske, at da jeg var 13 år og sad i køkkenet med et blad, sagde jeg til min mor, at jeg gerne ville være Tine Bryld, når jeg blev stor. Så det var rimelig vildt at kunne ringe til min mor og sige, jeg var blevet vært på Tværs. Det betyder rigtig meget for mig.”

Står ud på alle parametre

Det var DR's radiochef Gustav Lützhøft, der overraskede og overrakte prisen til Sara Bovin midt under ’Tværs’-redaktionens morgenmøde. Her fortæller han, hvorfor den 33-årige vært har gjort sig fortjent til den fornemme hæder:

”En Krygervinder skiller sig ud fra mængden, angiver nye veje i sin måde at tackle radiomediet på og har en særlig evne til at finde og formidle historier. På alle parametre slår Sara ud. På sin egen facon formår hun at åbne lytterne op, så de oplever ’Tværs’ som et sikkert frirum, hvor man kan vende de mest sårbare ting ved tilværelsen. Sara er i utrættelig dialog med de mange unge, der bruger ’Tværs’’ facebookgruppe dels til at komme i kontakt med programmet, men også som et forum, hvor de kan interagere med andre unge og få oplevelsen af ikke at stå alene. Hun bruger de sociale medier til at finde historier til radioprogrammet. Altså er hun et godt eksempel på at tage de sociale medier til sig og bruge dem på en måde, hvor det skaber øget værdi for radiobrugerne.”

Sara Bovin træder ind i en lang og fornem række af radiopersonligheder, der siden 1973 har modtaget Krygerprisen. Sidste år blev Mads Steffensen overrasket under en udsendelse af sit ugentlige radioprogram ’Mads og Monopolet,’ og derudover har også Mikael Bertelsen og Mads Brügger, Morten Hausborg samt Tine Bryld modtaget prisen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk