Vil du bo her?

12. november kl. 20.00 på DR K: Nogle af Danmarks mest inspirerende og særlige hjem kommer under lup i DR K’s nye programserie ’Vil du bo her?’

Denne livsstil afprøver arkitekt og indretnings-konsulent Frederikke Aagaard med sin gæst fremtidsforsker Liselotte Lyngsø, når de flytter ind i det selvbyggede halmhus, Konkyliehuset. Senere stiller de sig selv og hinanden spørgsmålet: "Vil du bo her?" (Foto: Martin Neuert)

Nogle af Danmarks mest inspirerende og særlige hjem kommer under lup når arkitekt og indretningskonsulent Frederikke Aagaard og gæst flytter ind i de spektakulære boliger i DR Ks nye programserie ’Vil du bo her?’

I ’Vil du bo her?’ flytter arkitekt og indretningskonsulent Frederikke Aagaard ind i et fremmed hjem i Danmark i ét døgn. Sammen med skiftende gæster skal hun i 24 timer leve i de udvalgte boliger og opleve, hvordan forskellige måder at indrette hjem på afspejler de mennesker, der bor der til hverdag. Gennem forløbet sætter Frederikke sammen med sin gæst løbende ord på, hvad de oplever i de enkelte boliger, og hvilke værdier og personligheder det afspejler. Til sidst stiller de sig selv og hinanden spørgsmålet: Vil du bo her?

Fra sexet bolig til konkyliehus

Danskernes opfindsomhed indenfor bolig og indretning er enorm og når Frederikke Aagaard flytter ind, er det ikke for at redesigne boligen eller gøre den klar til salg. I ’Vil du bo her?’ handler det udelukkende om at opleve de inspirerende hjem og analysere sig frem til, hvordan det er at flytte ind i andres fortrukne rammer. Hvad vil det sige at have et sexet hjem? Kan man leve omgivet af industri-referencer i et gammelt baghus og hvordan er det at bo i et hus designet som et konkylie med et træ midt i stuen?

”I ’Vil du bo her?’ får vi mulighed for at besøge nogle unikke og inspirerende hjem, som man har lyst til at gå på opdagelse i. Når vært og gæster flytter ind i de forskellige hjem, får vi præsenteret en masse viden om indretning og design, der tager afsæt i såvel fascination og funktionalitet. I stedet for kun at kigge på og snakke om, så bruger de ren faktisk hjemmet! Laver mad i køkkenet, sover i sengen og bruger sågar toilettet. Når vi, danskere, rejser til udlandet bruger mange af os AIR BNB, hvor man i stedet for at bo på hotel, bor i private hjem. Tanken med dette program er på samme måde at lande i andre menneskers hjem og ad den vej få nye vinkler på, hvordan vi indretter vores hjem og hvordan vi bruger design. Tanken er at besøge nogle unikke boliger, der kan inspirere danskerne, men samtid perspektivere til indretning og design i deres historiske kontekst,” siger redaktør på DR K, Thore Vonsek.

Vores indretning afspejler vores værdier

Ifølge Frederikke Aagaard inviterer vi i Danmark tit folk ind i vores hjem. Når vi mødes med venner og familie, så foregår det i hjemmet til kaffe eller middag og ikke på en restaurant eller andre offentlige steder. Vi bruger dermed vores hjem som en afspejling af, hvem vi er, og bruger dermed naturligt en del energi på den måde, vi indretter os – både i forhold til funktionalitet og design.

”Vores hjem bliver en forlængelse af vores værdier, person og æstetik. Hvis man er en stor familie, der skal have hverdagen til at fungere optimalt for alle, så kan man for eksempel have mere fokus på det funktionelle, så man for eksempel ikke skal bruge sin tid på at fjerne pletter fra en hvid sofa. Hvis man derimod bor alene og går op i design, så kan man i stedet fokusere mere på det æstetiske og sætte pris på at få fingre i den helt rigtige vintage Castiglioni lampe, som kun ligesindede kan genkende og anerkende fliden for at skaffe,” fortæller Frederikke Aagaard.

’Vil du bo her?’ består af otte afsnit og får premiere torsdag den 12. november på DR K klokken 20.00.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk