”Wahr oder falsch” – det er spørgsmålet

Det populære ’I Sandhedens Tjeneste’-public outreach-projekt er grænsesøgende: Nu har også tysktalende elever været gennem forløbet.

DR Syd har fået respons på postkort fra eleverne, der har deltaget i ’I sandhedens tjeneste’. (Foto: DR Syd.)

”I tider med fake news og sociale medier er det vigtigt at stille kritiske spørgsmål til såvel indholdet som afsenderen af nyheden.”

Det konkluderer Der Nordschleswiger, avisen for det tysksprogede mindretal i Sønderjylland, efter at nu også tysksprogede skoleelever har været en tur i mediemøllen – i sandhedens tjeneste.

I alt har fire tyske skolers 8.-9. klasseelever haft mulighed for bliver klogere på, hvordan man forholder sig kritisk til de utroligt mange informationer, man bestormes med døgnet rundt, og som DR siden 2015 har hjulpet de unge til at lære at forholde sig til.

I forrige uge kunne dr.dk/omdr berette, at DR Midt & Vest i Holstebro netop havde haft elever fra dels en international efterskole, dels fra en hollandsk venskabsklasse på besøg til kursus i kildekritik, men også i grænselandet er der altså interesse for projektet.

Udsagn i kassevis

Efter at DR Syd i sidste uge rundede af for denne sæsons ’I Sandhedens Tjeneste’, kan redaktionschef Kirsten Elley gøre brættet op: 1318 elever fra 58 skoler, hvoraf fire altså har tyske rødder, har været på besøg på stationen:

”Det har været en overvældende succes med mange glade tilkendegivelser fra eleverne og deres lærere, der har kvitteret med at sende mails efter besøget,” siger Kirsten Elley, der samtidig har skriftlig dokumentation for de vellykkede kursusforløb.

”Vi har i år bedt eleverne skrive deres respons på et postkort til os. Nu har vi et par store kasser med udsagn om alt fra fake news til glæde over DR og projektet som sådan,” fortæller hun.

Facebook
Twitter