Wolff og Koppel i spidsen for Danmarks Indsamling 2014

Louise Wolff og Nikolaj Koppel styrer slagets gang direkte fra Værløse, når Danmarks Indsamling 2014 kulminerer på DR1 lørdag den 1. februar.

Nikolaj Koppel og Louise Wolff bliver værter for den store indsamlingsaften på DR1 den 1. februar. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Louise Wolff og Nikolaj Koppel styrer slagets gang direkte fra den tidligere Flyvestation Værløse, når Danmarks Indsamling 2014 kulminerer i det store tv-show på DR1 lørdag den 1. februar.

”Det er ekstremt tilfredsstillende at få lov at gøre et stykke arbejde, der så konkret betyder en forskel for mennesker, som mangler så meget. Når vi alle sammen både før og på selve indsamlingsaftenen lægger alle kræfter i, er der mennesker, som helt konkret får mad at spise, får hjælp til at få en plejemor eller får adgang til en fødselsklinik,” fortæller Louise Wolff, som indtager værtsrollen for Danmarks Indsamling for tredje gang. Hun flankeres af Nikolaj Koppel, som også var vært ved sidste års indsamling.

Under overskriften ’Når mor mangler’ sætter DR sammen med Danmarks 12 største humanitære organisationer fokus på konsekvenserne for de mange børn, der må vokse op uden deres mor i nogle af verdens fattigste områder.

Når mor mangler, er konsekvenserne ekstra store – særligt i de ekstremt fattige lande i Latinamerika, Sydasien og Afrika syd for Sahara, hvor det oftest er hende, der sikrer, at børnene får mad, medicin og tager en uddannelse.

I hele januar samles der ind til 12 konkrete projekter, som blandt andet skal forebygge hiv og aids blandt kvinder i Malawi, hjælpe forældreløse børn til en fremtid i Zambia samt bekæmpe mødredødelighed i forbindelse med graviditet og fødsler i Nepal, Afghanistan og Cambodia.

Om få dage rejser Louise Wolff til netop Cambodia for at besøge nogle af de familier, som skal nyde gavn af danskernes indsamling. Cambodia er et af de lande i Asien, der har den højeste mødredødelighed pga. fattigdom, mangel på basal sundhedshjælp samt lange afstande til klinikker og sygehuse. Samtidig er børnedødeligheden i Cambodia en af Asiens højeste – hver dag dør omkring 50 børn under fem år.

”Som vært har jeg en vigtig opgave i forhold til at gøre noget, der ligger langt fra vores hverdag konkret for seerne. Det er altid en øjenåbner at få lov at tage af sted på sådan en tur, ligesom det er enormt givende at møde mennesker, der har det så anderledes end os. Mennesker, der har så lidt mellem hænderne, men som stadig er fulde af håb, drømme og ambitioner for et bedre liv. Det sætter tingene i perspektiv,” forklarer Louise Wolff.

Hele DR samler ind med danskerne

Både P1, P3, P4, Aftenshowet, Ramasjang og DR Ultra vil i løbet af januar fylde sendefladen med historier, auktioner og konkurrencer på tværs af tv, radio og net.

”Der er befolkningsgrupper i verden, som lever på kanten af deres egen eksistens, men ikke får lige så meget bevågenhed som når de store naturkatastrofer indtræffer. DR har platformene til at fortælle og forklare om de såkaldte stille katastrofer som fx mødredødelighed er,” forklarer DR’s programredaktør Jesper Dein og fortsætter:

”Vi har fundet et format, hvor vi både formår at oplyse, underholde og konkurrere om at samle mest ind, og på tværs af de forskellige kanaler når ud til at alle landets hjørner og aldersgruppe. Det synes jeg egentlig er imponerende, og forhåbentlig vil det kunne aflæses i resultatet, når vi takker af fra det store indsamlingsshow den 1. februar.”

Louise Wolff og Nikolaj Koppel står i spidsen for det store liveshow fra den tidligere Flyvestation Værløse, når Danmarks Indsamling kulminerer lørdag den 1. februar kl. 19.00-00.00 på DR1.

Thomas Skov, Rasmus Botoft, Remee og Puk Elgaard er blandt de mange, som vil sidde klar til at tage imod danskernes bidrag i callcentret, Jakob Riising og P3’s Andreas Kraul vil kommentere fra sidelinjen, mens blandt andre Dúné vil levere den musikalske underholdning.

Indsamlingen kan også følges på www.facebook.com/danmarksindsamling

Om Danmarks Indsamling 2014:

Danmarks Indsamling 2014 er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FN’s 2015-mål.

Siden Danmarks Indsamling blev holdt første gang i februar 2007, har danskerne bidraget med mere end 500 millioner kroner, der har hjulpet mere end fem millioner mennesker til en bedre tilværelse og fremtid I 2013 blev der samlet 76 millioner kroner ind til 12 konkrete udviklingsprojekter i 11 afrikanske lande.

Facebook
Twitter