Yderligere 574 kroner skæres af medielicensen i 2020

Det er politisk besluttet, at medielicensen skal afskaffes over en periode på tre år, og public service i Danmark skal fra 2022 finansieres via skatten. I 2019 blev der skåret 600 kroner af licensen. I 2020 skæres den yderligere 574 kroner.

I 2018 blev der truffet politisk beslutning om, at medielicensen skal afskaffes, og at public service i Danmark, herunder DR, fremover skal finansieres via skatten. Det sker dog ikke fra dag til dag, men i en overgangsperiode på tre år, hvor medielicensen gradvist bliver udfaset.

I 2019 blev licensen nedsat med 600 kroner, fra 2527 kroner til 1927 kroner. I 2020 skæres der yderligere 574 kroner af licensen, så den samlede licensbetaling bliver 1353 kroner.

Det betyder, at alle, der er licenspligtige, skal betale medielicens, som de plejer de kommende to år. Den mest synlige forskel her og nu er, at beløbet bliver mindre og mindre hvert år.

I 2021 bliver medielicensen yderligere reduceret, indtil den er helt udfaset i 2022. Hvor meget den enkelte licenspligtige skal betale i 2021, beregner Kulturministeriet først i 2020.

Rikke Sloth er chef for DR Licens- og Programservice, som på vegne af kulturministeren står for opkrævningen af medielicensen.Ifølge Rikke Sloth vil DR Licens- og Programservice i hele perioden med udfasning af medielicensen have fuld fokus på at sikre, at alle, der ifølge loven skal betale medielicens, rent faktisk også gør det.

Rikke Sloth fortæller, at de nye takster registreres automatisk:

- Licensopkrævningen bliver automatisk tilpasset de nye takster, så man skal som licensbetaler ikke gøre noget. Heller ikke de licensbetalere, der for eksempel betaler månedligt frem for halvårligt eller har nedsat licens. Det hele sker automatisk.