Zulu Awards til ’Curlingklubben’, Dar Salim og ’Mormor på mandejagt’

For 12. år i træk lykkedes det DR-programmer og skuespillere i DR-dramaserier at rejse hjem med priser fra Zulu Awards, der torsdag aften blev uddelt i K.B. Hallen på Frederiksberg.

  • To hold prismodtagere på samme foto: Dar Salim blev 'Årets danske skuespiller' for blandt andet rollen som Milad i DR's dramaserie 'Fred til lands', mens nogle af mormødrene fra DR1-serien er på scenen for at modtage en Zulu Award for 'Årets originale TV-program'. Dar Salim var også vært for årets Zulu Awards. (Foto: Per Arnesen © Per Arnesen)
  • Christian Bonde og Maria Fantino fra 'Curlingklubben' på P3 blev 'Årets lyd' for andet år i træk. Her er de fra ankomsten til festen. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)
  • Dar Salim spillede Milad i DR's dramaserie 'Fred til lands', som var medvirkende til, at han fik prisen som 'Årets danske skuespiller'. (Foto: Tine Harden)
  • 'Curlingklubben' - her værterne Maria Fantino og Christian Bonde - har blandt andet sendt en uge fra på Hovedbanegården i København årets løb. (Foto: Magnus Eg Møller)
1 / 4

DR har altid haft en god statistik, når det handlede om at få Zulu Awards. Lige siden TV 2 Zulu uddelte de første statuetter for 12 år siden, har DR’s værter og programmer hvert år kunnet rejse hjem med en eller flere priser.

Torsdag aften var skuespilleren Dar Salim vært for årets prisfest i K.B. Hallen på Frederiksberg. Og sandelig om det ikke også i år blev til priser til DR ved TV-kollegaens fest for danskernes favoritter fra 2019.

Festen hylder artister i alle genrer, og det er brugerne, der har afgjort, hvem der skulle hædres med de i alt 12 Zulu-priser, der blev uddelt.

For femte år i træk afgjorde Zulus seere, at ’Årets originale TV-program’ kom fra DR. Her gik prisen til DR1’s programserie ’Mormor på mandejagt’, der dermed fortsatte prishøsten. For under en måned siden modtog serien også tv-branchens pris, TV-Prisen i kategorien ’Årets nyskabelse – fakta’.

'Mormor på mandejagt’ handlede om at finde kærligheden i livets efterår, og programserien var produceret af Pineapple Entertainment for DR. Serien kan fortsat ses på DRTV her

Zulu Awards-uddelingen bød også på et genvalg, idet ’Curlingklubben’ fra P3 igen i 2020 blev kåret som ’Årets lyd’. Den samme ære overgik værterne Christian Bonde og Maria Fantino og hele holdet bag klubben sidste år.

De kan altså dermed glæde sig over, at eftermiddagsprogrammet på P3, som bliver sendt på alle hverdage mellem klokken 14.03 og 16.00 fortsat i den grad falder lytternes smag.

Værten fik selv en pris

Endelig lykkedes det også for aftenens vært, Dar Salim, selv at score en Zulu Award. Han fik prisen som ’Årets danske skuespiller’, og han fik den blandt andet for sin rolle som Milad i DR’s dramaserie ’Fred til lands’ og for filmen ’Til vi falder’. Dar Salims præstation i 'Fred til lands' kan fortsat ses på DRTV her

Ved at få tre ud af 12 priser klarede DR sig lige så godt ved prisfesten som sidste år. Også i 2019 sikrede DR sig præcis en fjerdedel af alle Zulu-priserne.

’Zulu Awards 2020’ kan ses på TV 2 Zulu og TV 2 Play på søndag klokken 20.50.