DR's tv- og radiokanaler

(Foto: Uffe Weng © Uffe Weng Gunl¿gsgade 33)

DR1

DR1 er et fællesskab for hele befolkningen. Et levende fællesskab med dybe rødder, hvor vi dyrker det, der forbinder os, og hele tiden lægger nye lag til fortællingen om, hvem vi er. Et mangfoldigt fællesskab, hvor vi omfavner vores forskelligheder og bruger dem til at forny synet på os selv og hinanden. Et samfundsfællesskab, hvor vi sammen forholder os til rammerne om vores fælles liv og fremtid, sætter vigtige emner på danskernes dagsorden og insisterer på en inkluderende demokratisk samtale. Et fællesskab med fremtidstro, som dyrker eventyret og drømmene, inspirerer og giver håb. Og et fællesskab, hvor vi mødes på tværs af generationer omkring et samvær, som binder os sammen og skaber fælles holdepunkter på tværs af aldersgrupper.

-----------------

DR2

DR2 er det markante nichebrand, som med passion, nysgerrighed og nerve dykker ned i samfundet og kulturen og giver nye og tankevækkende perspektiver på os selv og vores omverden, og skubber vores syn på virkeligheden en lille smule ud af balance. Kanalen er opbygget omkring faste, tematiserede ugedage med fokus på hhv. kultur, historie og samfund med ’Deadline’ og ’Debatten’ som faste fyrtårne, der giver unikke perspektiver på nyhedsstrømmen og den aktuelle samfundsdagsorden.

DR2 er en legeplads for nysgerrige og særligt interesserede voksne, som her får direkte adgang til dele af samfundets og kulturens maskinrum og kan fordybe sig i nye og overraskende hjørner af kultur- og samfundsstoffet. Indholdet er forførende specialiseret med plads til frækhed, kant og ublu nørderi. DR2 lader sig ikke bare rive med og forføre af tidens luner og tendenser, men graver sig ned i de oversete afkroge af virkeligheden, hvor ingen andre kigger, og zoomer ind på de detaljer, som sætter kulturen, historien, samtiden og os selv i et nyt og uventet lys.

-----------------

DR2+

DR2+ er streamingkanalen, der skal ramme de yngre voksne med samfunds- og kulturindhold, der via detaljen åbner den store fortælling og dyrker de uventede dramaer. Hos DR2+ blandes nørdet faglighed, store menneskelige dramaer og uovertrufne karakterer, så du følelsesmæssigt hvirvles ind i kulturen og dit samfund.

DR2+ skal ikke bare formidle, men smitte, så nysgerrigheden og handlekraften spreder sig. De unge voksne streamere skal sidde med følelsen af, at de er en vigtig del af samfundet og kulturen, og at de kan påvirke både sig selv og verden, når de engagerer sig.

-----------------

DR3

DR3 er den hudløst ærlige wingman, der spejler dét, som fylder hos de unge på den identitetsskabende rejse, de gennemlever, så hverdagen både bliver til at være i og grine af. På DR3 sættes der et ærligt spot på alt det, du ikke har erkendt om dig selv eller måske ikke vil sige højt, for derigennem at skabe en generation af unge, som er mere tolerant over for sig selv og andre.

DR3 har samtidig ambitionen om at få dig til at se lyst på tingene og give dig mod på livet, også når man står ansigt til ansigt med alt det farlige.

-----------------

DR Ultra

Ultra er tæt på de 9-14-årige. Vi tager dem seriøst og insisterer på at sætte det på spidsen, som fylder i den alder. Uden berøringsangst eller beauty-filter og med udgangspunkt i en dansk hverdag. Derfor kan vi formidle relevante emner med en nærhed, indsigt og identifikation. Med stærkt, modigt og grænsesøgende indhold, der tør vise handling og konsekvens, giver det dem muligheden for at mærke, hvor deres egne grænser går, og dermed reflektere over, hvor de selv står. Dette er med til at forme en børne-og ungdomskultur med mere refleksion, bedre selvværd og færre fordomme.

-----------------

DR Ramasjang

DR Ramasjang sikrer public service-indhold til børn i alderen 3-6 år. DR Ramasjang er et trygt, sjovt og legende børneunivers med klassikere og nye satsninger til de yngste. Her kan forældre trygt lade børnene se danske og internationale programmer af høj kvalitet og selv se med ind i mellem.

-----------------

Minisjang

Minisjang er et trygt og legende reservat, som forældre kan lade deres mindste bruge, fordi det styrker de mindstes kognitive og fysiske udvikling i et tempo, hvor de små børn kan følge med. Med masser af musik, fagtelege samt alderssvarende nostalgi fra DR’s kendte børneuniverser, lægger vi også op til fællesoplevelser mellem forældrene og deres mindste.

I Minisjang deler vi de små børns begejstring over de mindste ting i livet. Vi støtter de små børns “sag” og minder resten af verden om, at småt er godt!

-----------------

DRTV

DRTV giver de danske streamere en levende og imødekommende indgang til at fordybe sig i oplevelser og perspektiver for, at de altid har et sted, hvor de kan spejle sig, være sammen og forstå verdenen omkring dem. DRTV er til alle danskere, som har lyst til at streame. DRTV kombinerer det bedste fra tv og streaming udtrykt i et varieret indholdsmix, som altid fremstår relevant, moderne og levende for streamerne. Alle programmerne skal være for stærke til at forsvinde i mængden, og hver især skal de ramme den rette balance mellem det lette og det alvorlige - altid med noget på hjerte. Hver eneste uge har DRTV markante must see-programmer, som skaber samtaler på tværs af danskerne, og målrettede programmer, som appellerer til de forskellige streamere. DRTV har øget fokus på at programmerne skal stå tydeligt og attraktivt ud hver for sig, så de bliver valgt til og når de rette brugere.

-----------------

DR.DK

DR.dk er den samlende digitale indgang til hele DR. Det er her brugerne finder DR Lyd og DRTV og DR’s store nyheds- og aktualitetsmedie, som med troværdighed, tydelighed og en krog i nuet gør danskerne klogere på det, som sætter deres verden i bevægelse – både når det gælder det nære liv og de store fællesskaber. DR.dk tilbyder nyhedsopdateringer, overblik og uddybende perspektiv indenfor politik, udland, økonomi, videnskab, sport og kultur – og med et særligt fokus på musik.

-----------------

DR LYD

DR LYD er DR’s app, hvor man finder danskernes public service-lytteunivers og en digital hovedindgang til alle DR’s nøje udvalgte, velproducerede og danske lydtilbud: radiokanaler, podcasts og musik.

Du kommer hurtigt i gang med en relevant lytteoplevelse, og der er altid noget, du skal høre. Uanset om det er store livefællesskaber eller et mere dedikerede fællesskab, du vælger til, er lydtilbuddene vedkommende, originale og har noget på hjerte. De taler altid ind i en meningsfuld sammenhæng og forbinder dig med dansk virkelighed og følelsen af at høre til.

DR Lyd har ambitionen om at blive en daglig vane, der gør tiden mere værd.

-----------------

P1 – Det giver mening

P1 er taleradio til de videbegærlige og engagerede. Dem, der interesserer sig for samfund, demokrati og kultur, har lyst til begavet selskab, vil forstå, hvad der bevæger os hver for sig, og engageres i det, vi har til fælles. P1 går kritisk og perspektiverende til nyheds- og aktualitetsstrømmen, åbner nye verdener gennem fascinerende fortællinger, viser veje til viden gennem personligheder og begejstring og udstiller dobbeltmoral med satire.

-----------------

P2 – Klassisk musik, nutidig formidling

P2 er Danmarks største fællesskab for alle, der elsker lyden af klassisk musik og vil fordybe sig i den. Kanalen går nysgerrigt og begejstret til værks og sørger for, at lytterne bliver rørt eller klogere, mens de er i godt selskab. P2 favner både de meget vidende lyttere og de, der måske blot er tiltrukket af stemningen i klassisk musik.

-----------------

P3 – Skarp og ung aktualitet

P3 er Danmarks største fællesskab for de unge og unge voksne, en radiokanal, hvor der aldrig er et kedeligt øjeblik og med nøgleord som humor, identitet, relationer og aktualitet – tilsat den nyeste musik. P3 er ikke bare en radiokanal, det er en livsstil, og den forgrener sig med tilbud på de platforme, hvor de unge får deres underholdning, nyheder og aktualitetsstof. P3 giver unge og unge voksne en stemme og både hjælper og udfordrer dem i deres dagligdag og i deres livsvalg.

-----------------

P4 – Aktuel og moderne regionalradio

P4 er DR’s store samlende radiokanal for voksne lyttere, der både vil underholdes, følge med og har lyst til at blive klogere. Med regionale flader og markante landsprogrammer samler P4 hver uge op imod tre millioner danskere med kanalens blanding af aktualitet, musik og godt selskab.

-----------------

P5 – God musik og godt selskab

P5 er radiokanalen for den ældre del af befolkningen og skal tilbyde et godt og hyggeligt selskab og musik, der holder. P5 spænder musikalsk over seks årtier og formidler dermed både danskernes og musikkens historie gennem kendte og familiære værter. P5 er fællesskabsradio til lyttere, der elsker musik de kender.

-----------------

P6 – Mærk lyden

P6 Beat er et nyreslag af musik, der kan mærkes. Det er her, du får den rigtige musik – nemlig den alternative rock og pop. Kanalen er med på beatet i mere end en forstand og har både kant, kærlighed og selvironi.

-----------------

P8 – Jazz til alle

P8 Jazz lokker lytterne ind med lyden af jazz og udvider deres horisont med et bredt udvalg af genrer præsenteret af de dejligste jazzelskere.

FacebookTwitter