Anne og Anders i mangfoldighedens USA

Fra 9. juli kl. 20.00 på DR2: Anne Hjernøe og Anders Agger besøger fire vidt forskellige dansk/amerikanske familier, der fortæller om deres vej til USA. Anne og Anders går også på opdagelse i det lokale køkken, historien og møder spændende personer på deres vej.

Anne og Anders i ægte amerikansk sydstatsidyl hos Rikke Fryman og hendes store familie l Charleston i South Carolina. De besøger også familier i staterne Arizona, Montana og Michigan. (Foto: Egon Rix © Type 2)

Danske Thøger Tetens Lund på 43 år bor i Tucson i ørkenstaten Arizona i det sydvestlige USA. Thøger har egentlig aldrig brudt sig om at rejse, men et møde med musikeren og produceren Howe Gelb ændrede alt. Tucson valgte Thøger, som han siger, og senere skulle han også møde sin kone Mellow her. Manden der hadede at rejse endte med blive turnerende musiker med fast base på den anden side af Atlanten.

Thøger, Mellow og deres søn Baltazar på 6 år er den første familie, som tv-journalisten Anders Agger og tv-kokken Anne Hjernøe møder på deres rejse i USA, hvor de besøger fire meget forskellige dansk/amerikanske familier i fire forskellige stater: Arizona i sydvest, South Carolina i sydøst, Montana i nord og Michigan i nordøst.

Familierne fortæller om deres vej til USA, og Anne og Anders går på opdagelse i områdets køkken, historie og møder spændende personligheder på deres vej.

Udsendelserne bliver sendt som fire sommertemaer på DR2 fra lørdag 9. juli kl. 20.00-22.00.

Portræt af USA gennem danske indvandrere

Med det kommende præsidentvalg som bagtæppe besøger Anne og Anders familierne og prøver blandt andet at finde ud af, hvad det betyder for danskere at bo og leve i USA. Hvad gør blandingsægteskabet ved deres liv, hverdag og holdninger? Har familierne taget alle de amerikanske værdier til sig, eller stikker der stadigvæk danske værdier frem?

Seerne får samtidig et indblik i det USA, som omgiver de fire familier: Mennesker, byer, naturen og historier, som sætter den enkelte stat i et større perspektiv i forhold til store emner som arbejdsløshed, forurening, fattigdom, uddannelse og indvandring.

Dermed kan Anne og Anders tegne et portræt af USA i dag. De bruger valgkampen til forstå, hvordan amerikanerne tænker og lever, hvad de er bange for og trygge ved, og hvorfor de stemmer, som de gør.

Om de fire temaudsendelser ’Anne og Anders i USA’:

Arizona

9. juli klokken 20.00-22.00 DR2

Anne og Anders rejser til Tucson, Arizona, for at besøge den 43-årige musiker Thøger Tetens Lund og hans amerikanske kone Mellow og møder de mennesker og kulturen, som omgiver dem.

Ørkenbyen byder på kontrastfyldte historier. Kun et par timers kørsel fra Tucson får Anders tankevækkende historier ved grænsen til Mexico, mens Anne kaster sig ud i det mexicansk-inspirerede køkken.

South Carolina

16. juli klokken 20.00-22.00 DR2

Denne gang rejser Anne og Anders til Charleston i South Carolina, for at besøge Rikke Fryman og hendes store familie. South Carolina er det ægte syden. Anne og Anders smager Soul Food, møder en Southern gentleman og en kvinde, som trods alle odds har virkeliggjort den amerikanske drøm.

Lige her i Charleston faldt det første skud, som for godt 150 år siden kaster Amerika ud i en brutal borgerkrig om slaveriet. Og konflikten mellem sorte og hvide er stadig brændende varm.

Montana

23. juli klokken 20.00-22.00 DR2

Denne gang rejser Anne og Anders til Bitterroot-dalen i Montana for at besøge den 64-årige tidligere politimand, Hans Peter Elmer og hans amerikanske kone Karen, der bor på ’Kicking Ass Ranch’ med udsigt til Rocky Mountains.

Der er lagt op til ægte cowboy-stemning, et besøg hos Amish-folket og ikke mindst en køretur til et indianerreservat.

Michigan

30. juli klokken 20.00-22.00 DR2

I den sidste temaudsendelse er Anne og Anders i Michigan på grænsen til Canada for at besøge den kollapsede storby Detroit og Kirsten Gates, som har boet i byen siden 196o’erne. Hun er opvokset på det fattigste Østerbro, men gjorde karriere i Amerika og blev velhavende.

Detroit blev berømt som Motortown og Motown, byen med verdens største bilfabrikker og verdens bedste musik. Men byen gik konkurs, drømmene bristede og byen blev et mareridt at bo i. Lige indtil i dag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk