'Arvingerne' er tilbage nytårsdag

1. januar 2017 kl. 20.00 på DR1: De fire arvinger har sluttet fred med fortiden og med hinanden, men en ny generation presser sig på og tvinger dem til at tage stilling.

  • Arvingerne er tilbage nytårsdag. (Foto: Per Arnesen © Type 1)
  • Arvingerne er tilbage nytårsdag. (Foto: Per Arnesen © Type 1)
  • De fire arvinger har angiveligt sluttet fred med fortiden og med hinanden i den nye sæson - igen med Carsten Bjørnlund, Marie Bach Hansen, Mikkel Boe Følsgaard og Trine Dyrholm i hovedrollerne (Foto: Per Arnesen © Type 1)
1 / 3

Seerne har for alvor taget familien fra Grønnegaard til sig. 'Arvingerne II' var således det mest sete TV-program i Danmark i 2015 med over 1,5 millioner seere. Og det er ikke kun i Danmark, at serien har vakt interesse; den er solgt til genindspilning i USA og til visning i over 40 lande.

Den 1. januar 2017 har seriens tredje og sidste sæson - afslutningen på den populære dramaserie om dilemmaet mellem individualisering og forpligtende familierelationer.

Hvor 'Arvingerne I' handler om individet i familien og den materielle arv, så handlede sæson II om den følelsesmæssige arv. I sæson III har de fire arvinger sluttet fred med fortiden og med hinanden. Men en ny generation kommer på banen og tvinger dem til at tage stilling til en verden, der er langt større end dem selv. Hannah er blevet en ung kvinde med stærke holdninger. Hun er en del af en kunstgruppe, der er dybt optaget af verdens uligheder og den grove udnyttelse af jordens ressourcer. Hver generation sin kamp – de fire arvingers forældre tog kampen op i de frigjorte og selvrealiserende 60’er og 70’er. Et samfundsfællesskab og et forsøg på at skabe bedre vilkår, ligestilling, uddannelse mv. Nu er de den ældste generation, men når de ser tilbage, hvad har de så kæmpet for? Og hvad giver de videre til deres børn?

Synops

Seriens hovedforfatter Maya Ilsøe fortæller, at 'Arvingerne' i tredje sæson har fundet ny mening og retning, og alle er i fuld gang med deres nye liv.Emil er efter Thomas’ død trådt ind i forældrerollen og bor sammen med Melody på Grønnegaard. Han nyder hverdagen, som han deler med niecen Hannah og hendes kunstnergruppe, der har fået lov til at bo og arbejde i kælderen på Grønnegaard.

Signes økologiske landbrug går forrygende, og hun er i fuld gang med at ekspandere og videreudvikle forretningsidéer sammen med den kantede, biodynamiske landmand Karin. Signe planlægger også at få et barn med kæresten Aksel.

Gro har skabt et udstillingsrum for ung, progressiv kunst i Kunsthallen. Frederik og Solveigs datter, Hannah, og hendes kunstgruppe skal indvie rummet med en aktivistisk udstilling. Gro ser et kæmpe potentiale i samarbejdet og glæder sig til at udfordre den etablerede kunstverden.

Frederik er flyttet til USA for at få lidt afstand og for at få styr på sit liv efter det dramatiske brud med Solveig. Han har startet en succesfuld advokatvirksomhed og har sol, elskerinder og overskud. Men han savner sin familie. Da han dukker uanmeldt op til Hannahs fernisering i Kunsthallen, er alle bekymrede over, hvilket drama det vil udløse.

Men Frederik er fast besluttet på at vise, at han kommer med fred og er klar til en ny start. Lige indtil han opdager, at Hannah er blevet en ung kvinde med stærke holdninger. Hun er en del af en kunstgruppe, der bruger chokerende metoder til at råbe verden op og få deres budskab ud. Frederik er rasende og ser det som sit ansvar at få sin datter på bedre tanker.

Alt imens tilskriver Solveig Hannahs destruktive kunst, at de som forældre har svigtet hende, og er derfor indstillet på at rumme al sin datters vrede. Gro er rystet over alt det, de unge kunstnere ikke har fortalt hende, men da det langsomt går op for hende, hvor stort et potentiale der er i deres værk, lover hun at støtte dem hele vejen.

Emil er den eneste, der kender til deres planer, og det stiller ham snart i et fatalt dilemma. For Hannah og hendes kunstnergruppe går længere, end nogen kunne forestille sig, og deres metoder er både farlige og dybt ulovlige. Og pludselig er alle Arvingerne hvirvlet ind i et drama, der tvinger dem til at tage stilling til en verden, der er langt større end dem selv.

Flere priser til serien

Arvingerne har hentet priser nationalt såvel som internationalt. Sæson I og II modtog begge fem priser ved den årlige Robert-prisuddeling, blandt andet 'Årets Danske TV-serie' og serien har også fået pris for at være 'Bedste Dramaserie' og 'Bedste Manuskript' ved den anerkendte, franske FIPA-festival. Derudover har to af seriens skuespillere, Trine Dyrholm og Mikkel Boe Følsgaard, som de eneste danske skuespillere modtaget en Sølvbjørn ved filmfestivalen i Berlin.

Premieren på tredje sæson kan ses på DR1 nytårsdag den 1. januar klokken 20.00