Asger og de nye danskere

4. april kl. 20.45 på DR2: Halvdelen af de ikke-vestlige indvandrere i Danmark er uden arbejde, og færre er i arbejde efter finanskrisen. Men hvorfor står det så galt til?

Asger og gruppen (Foto: © Framegrab, Type 2)

Debatten om integration raser ufortrødent. Halvdelen af de ikke-vestlige indvandrere i Danmark er uden arbejde, og deres beskæftigelsesfrekvens har været faldende siden finanskrisen. Men hvorfor står det så galt til, og hvordan kan vi ændre på det?

For Asger Aamund er det at være i job det allervigtigste for en vellykket integration. Aamund siger om integrationsudfordringen i Danmark:

-Vi er nødt til at gøre noget radikalt for at gøre det bedre. Ellers kan hverken den danske samfundsøkonomi eller vores kulturelle sammenhængskraft holde til det´.

Forretningsmanden Asger Aamund har i årtier markeret sig som en af de mest markante stemmer i den ophedet debat om integration.

Han mener, at den manglende integration er en bombe under det Danmark, vi kender - og han anklager både politikere og samfundets institutioner for at have svigtet i indsatsen for at få flygtninge og indvandrere i arbejde.

Men kan Asger Aamund gøre det bedre selv? I denne programserier får han muligheden for at hjælpe seks nye danskere tættere på det danske arbejdsmarked.

Asger udfordrer nydanskere

I seks reportageprogrammer rejser Aamund ud i samfundet og får testet sine holdninger af i virkeligheden. Han møder seks nye danskere – Abel, Mohammad, Julien, Nedim, Sabah og Stella, som alle er uden job, og som indvilliger i at lade Aamund være deres mentor i jagten på at finde en vej ind på arbejdsmarkedet.

Undervejs får Asger Aamund hjælp fra konsulent og virksomhedsrådgiver, Soulaima Gourani virksomhedsrådgiver og HR-manager i ISS, Lone Fogtmann, der giver deres råd til, hvad de seks arbejdssøgende skal fokusere på for at komme i arbejde.

Asger Aamund konfronterer de politikere, som han mener er ansvarlig for integrationens forløb.

Samtidig forsøger Asger Aamund at motivere de seks nye danskere til at komme ind på jobmarkedet. Men opgaven er ikke let: For hvilke konsekvenser har det, når man har valgt at bære tørklæde? Og hvordan kan man arbejde i hotelverdenen, hvis man ikke vil omgås svinekød og alkohol? Og kan det overhovedet lade sig gøre at komme i arbejde uden at kunne tale dansk?

Se om det lykkes Asger at hjælpe de seks nye danskere ind på arbejdsmarkedet.

De seks programmer sendes på DR2, første gang mandag den 4. april klokken 20.45