’Baseboys’ skal udfordre børns stjernedrømme

Fra 16. februar kl. 6.00 på DRTV: Hvad sker der med børn og deres venskaber, når jagten på stjernedrømmene sættes ind, og det faktisk lykkes at blive berømt? Det vil DR Ultras nye fiktionsserie ’Baseboys’ få unge seere til at reflektere over.

’Baseboys’ er fortællingen om fire venner – Oliver, Emil, Mikkel og A.J. (Foto: Mette Marie Bronbjerg © Type 2)

DR Ultra står bag flere prisbelønnede fiktionsserier for børn og modtog senest TV-Prisen for 'Bedste Børneprogram' for ’Klassen’. Kendetegnende for DR Ultras fiktionssucceser er, at de kan få børn til at tale med hinanden om dilemmaer, der fylder i deres hverdag.

Den 16. februar lancerer DR Ultra ’Baseboys’, der over 22 afsnit sætter fokus på, hvor den hurtige berømmelse kan føre børnene hen.

’Baseboys’ er fortællingen om fire venner – Emil, Oliver, Mikkel og A.J. - som ikke er de mest populære i klassen og altid har gang i ét til flere fejlslagne forsøg på at passe ind i det til tider lidt barske fællesskab, som en dansk børnevirkelighed kan byde på. Historien følger de fire ganske jævne børns fantastiske rejse mod at blive popstjerner, hvor både agenter, managers, fans og søde piger vil have deres bid af kagen, da børnene nærmest ved et tilfælde bliver berømte.

Det er nogle af tidens toneangivende unge danske komponister og sangskriveren Engelina Andrina, der står bag den originale popmusik til serien. Musikken udgives på Spotify sideløbende med, at ’Baseboys’ releaser deres hits i serien. På samme måde er Youtube-kanalen i spil, når der lægges de samme gamer-videoer ud på nettet, som man i seriens start følger via vennernes computerspil.

Jonas Kryger, der er redaktør på DR Ultra, siger:

DR Ultras nye fiktionsserie vil forhåbentlig sætte gang i nye tanker hos de danske børn omkring det, mange af dem går og drømmer om: at blive kendte. Serien fokuserer på, hvorfor det er vigtigt for børn at være nysgerrig på, hvem man gerne vil være, men også turde holde fast i, hvem man er. Det er denne leg med identitet, kombineret med en enormt underholdende og utrolig historie, som vi håber vil kapre danske børns opmærksomhed det næste stykke tid. Vi vil gerne have snakken i de danske skolegårde til at dreje sig om, hvorvidt dét at ville være kendt bør være et mål i sig selv”.

Berømmelse eller sammenhold?

Efter at være kommet grueligt galt afsted i endnu et forsøg på at blive accepteret på skolen er de fire hovedpersoner helt i kulkælderen. For at prøve lykken uploader en af dem et remix af en sang, de har snøftet sig til, og stik imod alle odds går den viralt. Før de ved af det, er sangen på alles læber, og den nyvundne position som hele Danmarks tween-darlings giver dem både social oprejsning og popularitet, men også rigtig mange udfordringer. For i takt med at succesen vokser, skrumper venskabet.

Over 22 episoder skildrer serien en power-fantasi, set gennem ganske almindelige danske børn, om et popstjerneliv, de troede var så forudsigeligt og fantastisk, men tager nogle uforudsete drejninger. De fire venner kommer fra hver deres udgangspunkt og ender ikke nødvendigvis det samme sted, men de kommer ikke langt uden deres sammenhold. ’Baseboys’ er historien om, hvordan børn udvikler sig, og hvor vigtigt venskaber er.

I serien debuterer vinder af MGP 2017 Bastian Andreasen som skuespiller, ligesom Mikkel vil genkendes af flere unge seere af 'Klassen'. Derudover medvirker også kendinge som Finn Nørbygaard og Søren Hvid Melsen (kendt fra satire på P3) som agenten Ricco La Cour.

‘Baseboys’ er en co-produktion mellem DR, NRK og SVT og har modtaget fondsstøtte fra Nordvisionsfondet.

De to første afsnit af ’Baseboys’ kan ses på DRTV den 16. februar fra klokken 6.00 om morgenen og herefter udkommer et nyt afsnit hver morgen klokken 6.00. På flow-tv vises de to første afsnit den 16. februar klokken 17.50, hvorefter der udkommer et nyt afsnit hver dag klokken 17.50.

Facebook
Twitter