Beethoven-maraton over to dage i DR Koncerthuset

12. og 13. september 2020 klokken 14.00 og 19.30: Chefdirigent Ádám Fischer leder Danmarks Underholdningsorkester gennem alle Beethovens ni symfonier i løbet af fire koncerter.

  • Beethovens 250-års-dag bliver fejret med et todages maraton i DR Koncerthuset.
  • Chefdirigent Ádám Fischer står i spidsen for Danmarks Underholdningsorkesters Beethoven-maraton.
1 / 2

Der bliver mulighed for at opleve en musikalsk gigantpræstation, når chefdirigent Ádám Fischer den 12. og 13. september 2020 leder Danmarks Underholdningsorkester gennem alle Beethovens ni symfonier i løbet af fire koncerter over to dage i Koncertsalen. Koncerterne er orkestrets entusiastiske fødselsdagshilsen til komponisten, som fylder 250 år i år.

'Beethoven Marathon' er en helt særlig mulighed for at opleve det gnistrende og prisbelønnede samspil mellem orkester og dirigent. Beethovens liv og samtid vil også blive formidlet til koncerterne, i takt med at symfonierne præsenteres i kronologisk rækkefølge.

Samarbejdet mellem Ádám Fischer og Danmarks Underholdningsorkester blev i januar 2020 hædret med en af verdens fornemste musikpriser: 'International Classic Music Award' (ICMA) for Beethoven-udgivelsen.

Symfonierne har været en bærende del af Ádám Fischers og Danmarks Underholdningsorkesters koncertprogram, siden orkestret blev etableret som selvstændigt, musikerejet orkester i 2015.

- Ádám Fischers Beethovenprojekt er slet og ret banebrydende, slog Dagbladet Information fast, da Danmarks Underholdningsorkesters samlede indspilning af Beethovens symfonier udkom i maj 2019. Mens det fra BBC 3’s anmelder lød: - I was blown away by this set.

Koncentreret form

Beethovens symfonier er centrale i europæisk kulturhistorie, og 'Beethoven Marathon' giver en sjælden mulighed for at opleve komponistens musikalske visioner i den allermest koncentrerede form. Ikke mange orkestre i verden vover at spille alle ni symfonier i løbet af en enkelt weekend, men Ádám Fischer og Danmarks Underholdningsorkester tør.

12.-13. september kan du opleve magien fra en samlet opførelse af alle Beethovens ni symfonier i Koncertsalen.

Dirigent siden 1998

Ádám Fischer (født 1949) har været chefdirigent for Underholdningsorkestret siden 1998. Han er en efterspurgt dirigent inden for såvel opera- som koncertrepertoiret og har samarbejdet med en lang række førende internationale koncert- og operahuse – herunder Wiener Staatsoper, La Scala, Metropolitan, Wiener Philharmonikerne, Berliner Filharmonikerne og London Philharmonic. Presto Classical – den førende britiske online webshop for klassisk musik – kårede i 2019 Ádam Fischer som 'Conductor of the Year 2019' og skrev blandt andet: - At 70, the Hungarian conductor seems to be hitting his absolute prime.

Danmarks Underholdningsorkester er landets eneste musikerejede orkester indenfor klassisk musik. Orkestret har 80 års historie som professionelt ensemble og kendetegnes ved entusiasme, musikalsk mod og kunstnerisk fandenivoldskhed.

Orkestret har en skarpsleben profil inden for det klassiske repertoire, ikke mindst i kraft af det mere end 20-årige samarbejde med chefdirigent Ádám Fischer. Danmarks Underholdningsorkester har desuden en stærk identitet i at være et orkester for og med alle – at være en brobygger mellem klassisk og populær musik, mellem generationer og mellem landsdele.

Billetsalget går i gang på drkoncerthuset.dk den 7. februar klokken 10.00.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk