Bent Fabricius-Bjerre er tilbage på scenen i Koncertsalen

3. april 2019 i DR Koncerthuset: Bent Fabricius-Bjerre samler igen strygekvartetten LiveStrings og gentager succesen med en koncert i DR Koncertsalen - sammen med solisterne Michala Petri og Mathias Heise.

Bent Fabricius-Bjerre står på scenen igen i DR Koncerthuset. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

En god melodi går aldrig mode. Det viser den folkekære Bent Fabricius-Bjerre, når han gang på gang har skabt melodier, der er blevet en del af den danske kulturarv.

Nu får publikum en ny chance for at opleve Bent Fabricius-Bjerre live på scenen, når han igen tørner sammen med LiveStrings og virtuoserne Michala Petri på blokfløjte og Mathias Heise på mundharpe. Sammen skaber de en mageløs stemning i DR Koncertsalen og sender publikum hjem med en uforglemmelig musikalsk oplevelse spædet op med humoristiske anekdoter hentet fra hovedpersonens lange og mindeværdige karriere.

’Natsværmeri’

Sammen med strygekvartetten LiveStrings, som er kendt fra både den klassiske og rytmiske musikscene, har Bent Fabricius-Bjerre udgivet albummet ’Natsværmeri’. Albummet indeholder 14 af de største værker fra den produktive komponists liv. Derudover indeholder albummet både populære kendingsmelodier som ’Matador’, ’Norwegian Sunset’ fra ’Bjergkøbing Grand Prix’ samt ’Forelsket i København’ - herudover også nyere kompositioner som musikken til ”Blinkende Lygter” og ”Mens Vi Lever”.

Berlingske anmeldte ’Natsværmeri og kvitterede med 5 ud af 6 stjerner og rosende ord til mesteren selv og samarbejdet med LiveStrings:

”Komponisten, der ved albummets release-koncert gav sin første offentlige optræden i København i 20 år, kan fortsat varetage det karakteristiske elegante klaverspil, hvilket indledningsvis sker i valsen ’En enkelt melodi til dig’. Og den stemningsfyldte tangentleg kan endvidere opleves i ’Tænk på et tal’ og ’Matador’ samt – slutteligt – mesterligt melankolsk – i ’Blinkende lygter’.”

Bent Fabricius-Bjerre har spillet helt siden 1930’erne, og han er 94 år, når koncerten finder sted til april. Billetsalget går i gang på dr.dk/koncerthuset den 1. november.

Facebook
Twitter