Branco synger om et Danmark, der ikke findes på et postkort

Lørdag synger Sanne Salomonsen, Branco og Mads Langer deres danmarkssange.

Mads Langer, Sanne Salomonsen og Branco synger deres danmarkssange lørdag. (Foto: Nelle Renberg Andersen)

DR har stillet 15 af Danmarks største musikere den opgave at skrive en sang til Danmark.

Lørdag den 17. september på DR1 synger de tre sidste musikere, Sanne Salomonsen, Branco og Mads Langer, deres danmarkssange. Hvor Sanne Salomonsen og Branco søger inspiration i og omkring København, tager Mads Langer på en indre rejse ved Esrum Sø.

Mads Langer fortæller i lørdagens program, at han er på vej hjem til sig selv, og derfor skal hans nye sang ’Ukendt land’ tage udgangspunkt i de indre kampe med høj selvtillid men lavt selvværd. Sanne Salomonsen genforelsker sig i København i sin sang om hendes hjemby København, imens Branco viser en anden side af byens liv med sangen ’Håb’.Branco bruger Kim Larsen som inspiration, da Kim Larsens Danmark minder om Brancos Danmark, og hvor han hylder Kim Larsens måde at skrive sange på. Brancos sang er til de mødre, som har mistet deres sønner til bandekriminalitet, og skal ses som en motivationssang til dem, der er i det lige nu.

Har kunnet spejle sig i sangene

- Med aftenens tre sidste sange står vi med et danmarksalbum på 15 nye sange. Sange som fortæller om et Danmark anno 2022 på meget forskellig vis. Mange af musikerne har fortalt mig, at unge som ældre har skrevet til dem, at de har kunnet spejle sig i sangene – og det var netop det, vi håbede på med dette program, siger chefen for afdelingen Bred Kultur & Fakta hos DR, Erik Struve Hansen.

Næste afsnit af 'Min sang til Danmark' vises den 17. september på DR1 klokken 20.00. Du kan også se med på DRTV og høre sangene på diverse musiktjenester.

Lørdag den 24. september kan du se alle sangene spillet live i Koncertsalen i DR Koncerthuset på DR1 og DRTV klokken 21.30.