Brasiliens tidligere kulturminister – Gilberto Gil - spiller i Koncertsalen

10. juli kl. 21.00 i DR Koncerthuset: Ét af de store navne i brasiliansk musik spiller i DR Byen til sommer.

Gilberto Gil optræder i DR Koncerthuset under Copenhagen Jazz Festival 2019.

Gilberto Gil er guitarist, komponist, sanger, aktivist og én af Brasiliens største kulturelle skikkelser. Til sommer – onsdag den 10. juli - vender han tilbage under Copenhagen Jazz Festival og optræder i Koncertsalen med nyt album, fuldt band og gæsten Roberta Sá.

Gilberto Gil har altid haft evnen til at integrere nærmest alle aspekter af livet i sit virke – fra sine indledende favntag med bossanova til sit mangeårige samarbejde med kollegaen Caetano Veloso og grundlæggelsen af tropicália-bevægelsen, sine fem år som kulturminister i hjemlandet i årene 2003-2008 og nu, som 76-årig, med udgivelsen af det seneste album ’OK OK OK’ fra 2018.

Fra familielivets trummerum til politiske, sociale og kulturelle bevægelser i samtiden – alt er inspiration for Gilberto Gil, enten til en ny sang, en melodi eller en opfindsom harmoni.

Når Gilberto Gil optræder i DR Koncertsalen på Copenhagen Jazz Festival 2019 bliver han ikke alene flankeret af blæsere, kor, keyboards, guitar og percussion – med på scenen har han nemlig den brasilianske sangerinde Roberta Sá, der er et af hjemlandets største sangtalenter i eget navn.

Synger også om sin sygdom

Publikum er inviteret med på en rejse gennem Gilberto Gils visionære univers, som det kommer til udtryk på ’OK OK OK’ og gennem et udvalg af hans tidløse klassikere – en essentiel del af livet i og historien om det moderne Brasilien.

I løbet af sin lange karriere har Gilberto Gil sunget sangene fra den nordøstlige del af Brasilien og hans barndom i byen Ituaçu, formgivet af hans utrættelige beundring af landsmanden Luiz Gonzaga – en afgørende spydspids for den indflydelsesrige musik, der strømmede fra landsdelen til resten af Brasilien i det 20. århundrede.

’OK OK OK’ samler tråde fra både Gilberto Gils familie, vennerne, den livstruende sygdom, han overlevede i 2016, og alle dem, der hjalp ham tilbage på fode igen. De bløde arrangementer, sønnen Bem Gils produktion og de mange venner og familiemedlemmer, der optræder på pladen, er tilsammen med til at understrege sangenes nærhed.

Billetterne til koncerten bliver sat til salg på dr.dk/koncerthuset mandag den 25. marts klokken 10.00.