Clement i Trumps USA - 100 dage på 90 minutter

30. april kl. 21.00 på DR2: Clement Kjersgaard sætter fokus på Trumps første 100 dage i Det Hvide Hus. Vil Trump forandre Washington, før Washington forandrer ham?

Sammen med en række danske eksperter og politikere analyserer Clement Kjersgaard de sidste 5 uger af den vildeste valgkamp i USA's moderne historie. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Er Trump leder af en højreradikal revolution, der vil opløse staten og undergrave demokratiet? Eller er han tværtimod manden, der lytter til folket, rydder op i Washington og sætter den gamle elite fra magten?

Clement Kjersgaard søgte svarene over fem dage i USA - på en rejse, hvor seerne møder Trumps dedikerede kernevælgere i Pennsylvania og eksperter fra både højre- og venstrefløjen i New York og Washington.

"Sidste år rystede Trump det politiske landskab. Han tvinger amerikanerne i alle lejre til at genoverveje, hvorfor de mener, hvad de mener", siger Clement Kjersgaard, der tidligere har dækket USA for DR - blandt andet i udsendelserne ’Clement i Amerika’ og under den seneste valgkamp.

Lære spillereglerne

"Spørgsmålet er, om han nu er i fuld gang med at lære spillereglerne, for langsomt men sikkert at nå de resultater, han har stillet vælgerne i udsigt," siger Clement Kjersgaard.

I ’Clement i Trumps USA’ møder Clement Kjersgaard Pulitzervinderen Charles Krauthammer, kvinden bag radio/tv-programmet 'Democracy Now', Amy Goodman, redaktør på Foreign Affairs, Gideon Rose, og forfatter og ph.d. Norman Finkelstein. De giver alle deres vurdering af præsident Trumps første 100 dages regeringstid.

'Clement i Trumps USA' sendes søndag den 30. april klokken 21.00 på DR2 i forlængelse af den amerikanske dokumentar ’Trumps vej til det Hvide Hus’. Programmet blev optaget i midten af april måned.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter