Dokumania Live: Se sommerens filmprogram

  • ’Dokumania Live’ viser den Oscar-vindende dokumentar ”Amy” går helt tæt på sangerindens udvikling fra spirende stjernefrø til feteret og skandaleombrust paparazzioffer (Foto: Dokumania Live © Type 2)
  • Dokumania: Hackernes hemmelige våben’ er en dystopisk dokumentar, der giver et skræmmende indblik i fremtidsscenarier for moderne krigsførelse. (Foto: Dokumania Live © Type 2)
  • ’Dokumania Live’ viser den australske dokumentar ’Islamisk Stat – år 0’ en række steder i landet i juni. (Foto: Dogwoof © Type 2)
  • Tag med DRs mellemøstkorrespondent Puk Damsgård ind i en skjult verden, hvor millioner af tjenestepiger overalt i Mellemøsten lever under slavelignende forhold. (Foto: Dokumania Live © Type 2)
1 / 4

Maj:Dokumania: Mellemøstens skjulte slaver

Tag med DRs mellemøstkorrespondent Puk Damsgård ind i en skjult verden, hvor millioner af tjenestepiger overalt i Mellemøsten lever under slavelignende forhold. Forhold så groteske at mange risikerer deres liv i forsøget på at undslippe det mareridt, som er blevet deres hverdag.

Jylland Viborg: Torsdag 12. maj Aarhus: Søndag 15. maj

Fyn Odense: Torsdag 12. maj,

Sjælland København N: Torsdag 12. maj Frederiksberg: Søndag 15. maj

’Mellemøstens skjulte slaver’ får tv-premiere 2. pinsedag, mandag 16. maj klokken 20.45 på DR1 og genudsendes tirsdag 17. maj klokken 23.00 på DR2.

Juni:Dokumania: Islamisk Stat – 0 år

Som ud af ingenting med kalashnikov-geværer over skuldrene og kampknive i hænderne trådte terrorbevægelsen Islamisk Stat, der siden har forfærdet verden med blodige henrettelser af soldater og civile. Dokumentarfilmen ’Islamisk Stat – år 0’ giver et foruroligende indblik i begyndelsen på Islamisk Stat og fortæller den blodige historie om, hvordan terrororganisationen blev til.

Jylland Aarhus: Tirsdag 7. juni Viborg: Torsdag 9. juni Horsens: Fredag 10. juni

Fyn Ærøskøbing Havn: Lørdag 11. juni

Sjælland København N: Torsdag 9. juni Frederiksberg: Søndag 12. juni

’Dokumania: Islamisk Stat – år 0’ får tv-premiere tirsdag 14. juni klokken 20.45 i Dokumania på DR2.

Juli:Dokumania: Amy

Amy Winehouses drøm var ikke at blive berømt. Hun ville bare gerne synge. Alligevel endte Amy sit liv som mediedarling i et skånselsløst mediecirkus; hun var en stjerne, medierne elskede ihjel. Den Oscar-vindende dokumentar ”Amy” går helt tæt på sangerindens udvikling fra spirende stjernefrø til feteret og skandaleombrust paparazzioffer, hvis liv sluttede alt for tidligt.

Jylland Aarhus: Tirsdag 5. juli Viborg: Torsdag 7.juli Horsens: Fredag 8. Juli

Fyn Svendborg: Torsdag 7. juli

Sjælland: København N: Torsdag 7. juli Frederiksberg: Søndag 10. juli

’Dokumania: Amy’ får tv-premiere i Dokumania på DR2 til efteråret.

August:Dokumania: Hackernes hemmelige våben Den Oscar-vindende instruktør Alex Gibney udforsker grænserne for cyberkrigsførelse i sin nye, nervepirrende dokumentar. Her går han helt tæt på ’Olympic Games’, et program som på splitsekunder kan sabotere infrastrukturen og lamme moderne storbyer uden at efterlade spor af de ansvarlige. ’Dokumania: Hackernes hemmelige våben’ er en dystopisk dokumentar, der giver et skræmmende indblik i fremtidsscenarier for moderne krigsførelse.

Jylland Aarhus: Tirsdag 16. august Viborg: Torsdag 18. august Horsens: Fredag 19. august

Fyn Ærø: Torsdag 18. august

Sjælland København N: Torsdag 18. august Frederiksberg: Søndag 21. august

’Dokumania: Hackernes hemmelige våben’ får tv-premiere tirsdag 23. august klokken 20.30 i Dokumania på DR2.

September:Dokumania: Weiner

Det er farligt at lade folk komme for tæt på, når man ikke har rent mel i posen. Ny kontroversiel dokumentarfilm går bag om skandalen om New Yorks borgmesterkandidat Anthony Weiner, der tabte slaget om den eftertragtede toppost og samtidig bragte sin kones og muligvis også præsidentkandidat Hillary Clintons politiske karriere i fare. Dokumentaren er blev kaldt en af de bedste dokumentarfilm om politik nogensinde.

Jylland Aarhus: Tirsdag 13. september Viborg: Torsdag 15. september Horsens: Fredag 16. september

Fyn Faaborg: Torsdag 15. september

Sjælland Frederiksberg: Søndag 18. september Nørrebro: Torsdag 15. september

’Dokumania: Weiner’ får tv-premiere i Dokumania på DR2 tirsdag den 25. oktober klokken 20.45.