DR Big Band fyrer op under julen i 11 danske byer og DR Koncerthuset

11 danske byer får besøg af DR Big Bands populære ”Merry Christmas, Baby”-show, som i år har sangerne Szhirley og Bobo Moreno i front. Og alle kan lytte med, når koncerten sendes på DR P8 juleaftensdag.

11 danske byer får besøg af DR Big Bands populære ”Merry Christmas, Baby”-show, som i år har sangerne Szhirley og Bobo Moreno i front. Og alle kan lytte med, når koncerten sendes på DR P8 juleaftensdag. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Det er efterhånden blevet en stærk tradition, at DR Big Band i december måned turnerer landet tyndt med jazzet julestemning i bagagen. Og i år er ingen undtagelse, for turnébussen skal gennem hele 11 danske byer, før den kan sætte kurs mod hjemmebanen i DR Koncerthuset.

De mange store og små spillesteder, som får besøg af DR Big Bands populære juleshow, er fordelt over hele landet: fra Store Heddinge til Esbjerg – og fra Svendborg til Sønderborg. Som en fast finale spiller DR Big Band to udsolgte koncerter i DR Koncerthusets Studie 2 – og her kan alle danskere lytte med, for koncerten sendes på DR P8 Jazz juleaftensdag den 24. december klokken 15.

Kendte frontfigurer

De to gæstekunstnere, som skal synge og croone sig gennem de i alt 13 julekoncerter med DR Big Band, er Bobo Moreno, som også lagde stemme til 'Merry Christmas, Baby' sidste år, og sangerinden Szhirley, som vender stærkt tilbage til showet efter mange års pause.

Syngende vært ved koncerterne er for første gang skuespilleren Jens Jacob Tychsen, som mange vil genkende fra danske film og tv-serier, som blandt andet 'Badehotellet' og 'Rejseholdet'.

Nye arrangementer

Specielt til dette års 'Merry Christmas'-koncerter har DR Big Band fået lavet en række nye arrangementer, så publikum kan se frem til en ny og swingende indpakning om den særlige cocktail af blues, inderlig jule-soul og jazzede klassikere, som er kendt fra blandt andet bandets to album 'Merry Christmas, Baby' og 'Jazzin’ Around Christmas'.

På programmet står også sikre julehits, som for eksempel 'Sleigh Ride', 'Santa Baby' og 'I’ll be home for Christmas', og i aftenens løb bliver der også plads til både klassikeren 'All I want For Christmas' og en smægtende 'White Christmas'.