DR Drama præsenterer: 'Når støvet har lagt sig'

Søndage i februar og marts på DR1 og DRTV: Ny stor dramaserie om sammenhængskraften, der forbinder os, de valg vi står overfor i livet og de handlinger, der kan splitte os ad.

Serien undersøger de menneskelige relationer og reaktioner hos en række forskellige mennesker, der bliver rystet i deres daglige liv og selvforståelse, efter at terroren rammer midt i København. (Foto: © Riddertoft / Thomas Howalt Andersen, Danni Riddertoft)

Hvad kan terror gøre ved menneskelige fællesskaber - og hvordan ændrer vi os i skyggen af en trussel, vi ikke nødvendigvis forstår? Det er udgangspunktet for DR’s nye dramaserie ‘Når støvet har lagt sig’.

Serien undersøger de menneskelige relationer og reaktioner hos en række forskellige mennesker, der bliver rystet i deres daglige liv og selvforståelse, efter at terroren rammer midt i København.

Gennem otte forskellige karakterer folder serien ud, hvordan vi som mennesker kæmper med fællesskaber og sammenhængskraft både i de helt nære familierelationer og på det samfundsmæssige plan.

Serien bruger samtidig terror som en katalysator, der belyser, hvordan vi som mennesker er forbundet på godt og ondt - om vi vil det eller ej.

Fra en 8-årig pige til en 85-årig mand, fra en hjemløs til en justitsminister, trækkes der tråde, som illustrerer, hvor kompleks og uforudsigelig verden kan være. Og hvordan vi konstant påvirker hinanden, uden vi nødvendigvis er bevidste om det.

Forskellige reaktioner

Hvordan karaktererne reagerer og interagerer, da terroren griber ind i deres hverdag, tegner dig meget forskelligt og afhænger i høj grad af det liv, de hver især levede før angrebet. Sorg, vrede, apati, handlekraft og resignation bliver vejen frem for flere. Men vi ser også håb, kærlighed, nye venskaber og store erkendelser efter, at støvet har lagt sig.

Skuespillerne bag de otte hovedkarakterer er Karen-Lise Mynster, Jacob Lohmann, Henning Jensen, Peter Christoffersen, Arian Kashef, Malin Crépin, Katinka Lærke Petersen og Viola Martinsen. I øvrige bærende roller ses Filippa Suenson, Lotte Andersen, Hadi Ka-koush, Julie Agnete Vang og Adam Brix.

Serien er skrevet af Ida Maria Rydén og Dorte Høgh, konceptuerende instruktør er Milad Alami, og Stinna Lassen er producent.

Læs mere om serien og dens karakterer her

’Når støvet har lagt sig’ får premiere på DR1 søndag den 2. februar klokken 20.00 og vises ni søndage frem. Episoderne sendes søndage klokken 20.00 på nær episode 5, der vises søndag den 1. marts klokken 21.15. Fra episode 2 vises afsnittene hver fredag på DRTV.