DR er klar med ny dramaserie: ’Ulven kommer’ i oktober og november

Hvad vil en familie gøre for at overleve, og hvordan løser man den opgave at hjælpe og sikre andres børn deres ret til en god barndom? DR Dramas nye søndagsserie ’Ulven kommer’ stiller skarpt på, hvordan vi passer bedst på hinanden.

Bjarne Henriksen, Flora Ofelia Lindahl Hoffmann og Peter Plaugborg har nogle af hovedrollerne i den nye dramaserie ’Ulven kommer’. (Foto: Martin Juul)

Søndag den 11. oktober er der premiere på efterårets nye søndagsserie på DR, som tager udgangspunkt i den 14-årige pige Holly, der har skrevet en stil. Og Lars, der som en anden detektiv må arbejde sig ind på at afsløre en fa­milies hemmelighed. Hans be­slutninger vil få afgørende kon­sekvenser for to børn og deres familie, men­ hvordan kan man være sikker på at træffe de rigtige valg?

DR’s dramachef Christian Rank siger:

En enkelt børnesag er omdrejningspunktet for DR Dramas kommende søndagsserie. Men ingen børnesag er enkel, og ing­en sandhed er fuldkommen. ‘Ul­ven kommer’ tager udgangspunkt i den aktu­elle og svære debat om de udsatte børns vilkår og rejser et helt centralt spørgsmål: Hvordan passer vi bedst på hinanden?

Hvem lyver, og hvem taler sandt?

Socialrådgiveren Lars reagerer efter at have modtaget en indberetning fra en skole på en danskstil, som den 14­-åri­ge Holly har skrevet om grov vold i hjemmet. Volden be­nægtes af både moren Dea og stedfaren Simon, og Lars har nu ganske få timer til at afgøre om Holly og hendes lillebror Theo skal akutanbringes eller ej.

Han vælger at fjerne børnene fra de­res hjem, men som serien skrider frem begynder tvivlen at sprede sig fra flere kanter, og spørgs­målene bliver uundgåelige: Har Lars forstået familiens situation, eller er virkeligheden en helt an­ den, end han troede den var? Hvem lyver ­ og hvem taler sandt? Tvivlen vokser, og Lars er kun sikker på én ting: Der er noget galt i den familie.

Maja Jul Larsen er hovedforfatteren bag den psykologisk medrivende fortælling, der har Pernille Fischer Christensen som konceptuerende instruktør.

De fem hoved­karakterer spilles af skuespillerne Bjarne Henriksen (Lars), Flora Ofelia Hofmann Lindahl (pigen Holly), Peter Plaugborg (Hollys stedfar Si­mon), Christine Albeck Børge (moren Dea) og Noah Storm Otto (drengen Theo).

‘Ulven kommer’ får premiere på DR1 søndag den 11. oktober klokken 20.00 og vises syv søndage frem. På DRTV kan seriens første afsnit ses fra søndag den 11. oktober klokken 6.00, og de efterfølgende afsnit hver fredag fra klokken 6.00.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk