DR Ramasjang finder Danmarks hemmelige dyr

5. september fra kl. 6.00 på DR TV: DR Ramasjang går sammen med børn på jagt efter hemmelige dyr, der lever omkring os, og fanger dem på optagelser, som aldrig er set før.

’Hemmelige dyr’ kan ses på DR Ramasjang fra tirsdag den 5. september klokken 17.30, og på DR TV allerede fra klokken 06.00 om morgenen. (Foto: DR Ramasjang © Type 2)

Tirsdag den 5. september sender DR Ramasjang den nye dyreprogramserie ’Hemmelige dyr’, som med helt nye, unikke optagelser afslører hemmelige historier om danske dyr fortalt ud fra børns egen hverdag.

Hvad laver dyrene over, under og omkring os mon, mens børn sover, går i børnehave eller er til fodbold? Ugler, harer, muldvarpe, flagermus og myrer lever et hemmeligt liv, som DR Ramasjang nu sætter sig for på bedste detektivvis at opspore og afsløre.

Bevæbnet med infrarøde- og bevægelsesfølsomme kameraer vil vært Isabel Ndiaye og børn gå på opdagelse og afsløre historier om dyrenes hemmelige verden. I hvert program bliver vi på den anden side af skærmen taget med på en detektivrejse, hvor værten hjælper et barn med at finde og afdække et hemmeligt dyrs gøren og laden i deres eget nabolag.

Unikke dyreoptagelser i fokus

Lars Ostenfeld, der er redaktionschef på ’Hemmelige dyr’, har produceret et hav af dyre- og børneprogrammer tidligere, og for ham var det essentielt for den nye programserie, at der kom unikke dyreoptagelser med i programmerne.

”Det har været formålet fra start med programmerne, at vi ville indfange dyrebilleder, der var så unikke, at de ikke var set før. Og det er heldigvis lykkes. Vi har blandt andet med hjælp fra Naturstyrelsen og én af landets dygtigste naturfotografer fået optagelser af dyr, som ikke engang BBC ligger inde med. De helt enestående dyreoptagelser gør det interessant for både børn og deres forældre at se med,” fortæller Lars Ostenfeld.

Børn som dyredetektiver

Børnene er medskabere af programserien, hvor de både finder spor fra hemmelige dyr, de sætter kameraer op og de opklarer dyremysterier. Det giver dem muligheden for at relatere og identificere sig til en dyreverden, som lever side om side med os, uden vi opdager det til daglig.

”Ramasjang elsker dyr og vi kan ikke få nok af dem. ’Hemmelige Dyr’ er en helt ny form for naturformidling til de mindste børn. Serien pirrer nemlig nysgerrigheden, prikker til fantasien og udfordrer tankerne. Og forhåbentlig vil den også give børnene nye måder at se deres omverden på,” fortæller Pelle Møller, der er indholdsredaktør for DR Ramasjang.

’Hemmelige dyr’ kan ses på DR Ramasjang fra tirsdag den 5. september klokken 17.30, og på DR TV allerede fra klokken 6.00 om morgenen.

Facebook
Twitter