DR sender drama i børnehøjde

23. oktober kl. 17.50 på Ultra og på DR TV: Ny spændingsserie på DR Ultra tager børn med på en hæsblæsende og mystisk rejse til ’Kolonien'.

Ny spændingsserie på DR Ultra tager børn med på en mystisk rejse til ’Kolonien´, som sendes alle hverdage fra mandag den 23. oktober. (Foto: Luma Film © Type 2)

Mandag den 23. oktober kan børn landet over glæde sig til at vende tilbage fra efterårsferien og tænde for skærmen, for dér starter DR Ultras helt nye fiktionsserie ’Kolonien’. Igennem 24 afsnit tages børn med på feriekoloni, hvor en mystisk og benhård virkelighed hurtigt melder sig.

Ny spændingsfiktion til børn

Det er sommer, og en gruppe børn fra 10 til 14 år skal på deres første feriekoloni - langt væk fra fastlandet på en øde ø. Albert, Viktoria, Carl, Milo og Niklas glæder sig til at komme af sted og få en pause fra hverdagen, skolen og forældrene. De kender ikke hinanden og er tilsyneladende meget forskellige, men alt tegner godt. Et lysglimt på færgen varsler dog, at noget er under opsejling og kort efter ankomst til øen, mister de kontakt til fastlandet. Det går nu op for børnene, de er alene, og at tingene ikke er, som de ser ud til. Der er noget galt på øen, og børnene skal for første gang lære at klare sig selv.

Undervejs i fiktionsserien kæmper børnene mod hinanden og med at overleve i de fremmede omgivelser. De indfanger mad, slår dyr ihjel og sover under åben himmel. De opdager hver især, at de kan mere, end de tror, og de opdager nye sider af sig selv. Men uroen vokser, og konflikterne tilspidses, og de må erkende, at kun ved at arbejde sammen i fællesskab kan de redde hinanden og øen.

Børn kan mere, end voksne tror

’Kolonien’ er historien om at kunne overleve som barn – på godt og på ondt – i en fremmed natur og i et fællesskab, hvor ingen kender hinanden. Det handler om magt og roller børn imellem, og hvad der sker, når de faste rammer forsvinder, og de skal enes og samarbejde i en vanskelig situation. Som fiktionsserien skrider frem, øges presset på gruppen og fællesskabet. Børnene skal lære at klare sig selv, og uden mad, mobbepolitik og mobilsignal kommer de for alvor på en prøve.

”Med ’Kolonien’ vil vi gerne sætte fokus på, at børn er sejere og kan meget mere, end både de selv og voksne tror. På DR Ultra tager vi store børns virkelighed meget seriøst og spejler deres hverdag, og med fiktion som ramme, har vi mulighed for at give børnene skarpskårne dilemmaer, de kan leve sig ind i og identificere sig med. Børnene opdager i serien, at fællesskabet er væsentligt at værne om, hvis de vil overleve på øen, og det er netop én af pointerne i fortællingen,” fortæller redaktør Dorte Høeg Brask.

Byg din egen koloni

’Kolonien’ viser, hvordan børn er vildt seje, og det kan andre børn også få lov til at bevise i den digitale verden. Med serien følger der nemlig et spil i MineCraft, hvor børn kan prøve kræfter med overlevelse på en øde ø med masser af mystik, gåder og eventyr.

I hele perioden, hvor ’Kolonien’ sendes, vil der hver dag komme opgaver i ’Kolonien Minecraft’, som afspejler seriens historie. Spillet læner sig op ad seriens handling og karakterer, så når børnene i ’Kolonien’ skal bygge et shelter, så kan man derhjemme prøver kræfter med det samme i Minecraft, og på den måde får børn med ’Kolonien MineCraft’ en større oplevelse og indsigt i hele serien.

Udover selve fiktionsserien og MineCraft, så udkommer der hver dag i Ultra-app’en og på dr.dk/ultra ’Kolonien ekstra’, som er korte videoklip, hvor seerne kommer helt tæt på hovedkaraktererne og deres historier, som peger ind i dagens afsnit.

Se ’Kolonien’ alle hverdage fra mandag den 23. oktober klokken 17.50-18.00 på DR Ultra og allerede fra klokken 06.00 på DR TV. Første afsnit er et dobbeltafsnit, som sendes klokken 17.40-18.00 på DR Ultra.

Facebook
Twitter