DR VokalEnsemblet åbner sæsonen med prisvindende værk

DR VokalEnsemblet indleder en ny koncertsæson i selskab med skuespilleren Ghita Nørby og blokfløjtevirtuosen Michala Petri 21. august i DR Koncertsalen.

DR VokalEnsemblet åbner en ny koncertsæson 21. august i DR Koncertsalen med det prisvindende værk Nattergalen. (Foto: Per Morten Abrahamsen)

Når de 18 sangere i DR VokalEnsemblet skal på scenen første gang efter sommerferien, får de selskab af to prominente danske kunstnere, som har været tæt knyttet til koret i en årrække.

Sammen med skuespilleren Ghita Nørby og blokfløjtespilleren Michala Petri opfører koret det prisvindende værk The Nightingale af komponisten Ugis Praulins – et værk, som har indbragt kunstnerne en række fornemme internationale priser og nomineringer.

Det er H.C. Andersens elskede eventyr Nattergalen, der er udgangspunktet for Praulins stemningsfulde musikalske fortælling om den lille fugl, som fortryller selv døden med sin sang. Mens Ghita Nørby som aftenens fortæller fører publikum gennem selve eventyret, vil Michala Petris fløjtetoner kunne høres som nattergalens sang, og korsangerne kan opleves i forskellige solistiske roller gennem værkets otte tableauer.

DR VokalEnsemblets cd-indspilning af The Nightingale modtaget to nomineringer til den amerikanske Grammy, og cd’en vandt både den fornemme tyske ECHO Award og den danske P2 Pris. Efter koncerten i DR Koncertsalen drager koret til Odense, hvor værket opføres tre aftener i træk som del af H.C. Andersen Festivalen.

Sæson med stærke fortællinger

Med sin symbiose af ord og toner er Nattergalen en naturlig indledning på en ny koncertsæson, hvor DR VokalEnsemblet og chefdirigent Marcus Creed ikke bare excellerer i smuk korklang, men samtidig tager livtag med stærke fortællinger, poesi og drama. Gennem hele sæsonen vil koret have håbet som grundtema gennem en række koncerter, der bringer sangere og publikum vidt omkring.

Ved tre meditationskoncerter i oktober inviterer DR VokalEnsemblet indenfor i en stille verden, hvor musikken indbyder til fred, nærvær og fordybelse. Til november er natten og mørket i fokus med en koncert med både drømme, romantik og mareridt, før adventstiden kommer med carols, kantater, salmer og sange.

Til foråret inviterer DR VokalEnsemblet og Marcus Creed blandt andet på en rejse gennem de nye europæiske nationer, som i forrige århundrede drømte om en lysere fremtid, ligesom de drager på en musikalsk pilgrimsfærd til kristendommens helligste steder.

Sommer med superlativer

Mens DR VokalEnsemblets 18 sangere har hvilet deres stemmer i sommerferien, har de kunnet glæde sig over, at korets seneste CD med musik af Martin og Martinu høster fremragende anmeldelser verden over. I juli måned lød det ligefrem fra en amerikansk anmelder på magasinet Classics Today: ”Det er exceptionel sangkunst – dette er et af verdens fineste kor.” På BBC Radio 3 blev udgivelsen kaldt ”en intim og åndelig musikalsk oplevelse.”

Herhjemme er der også lydt store ord om udgivelsen, og Informations anmelder konstaterede: ”Vi får det hele med DR VokalEnsemblet: Homogenitet og præcision, perfekt intonation og knivskarp artikulation, vælde og inderlighed.”

Ny CD på trapperne

I forbindelse med sæsonstarten kan DR VokalEnsemblet præsentere endnu en CD for selskabet OUR Recordings, som også står bag korets øvrige prisvindende udgivelser. Denne gang er det dirigenten Bo Holten, der leder koret gennem en række danske sange under titlen ”Årstiderne – 28 danske sange.”

DR VokalEnsemblets kunstneriske leder Michael Emery siger om korets CD-udgivelser:

DR VokalEnsemblets indspilningsvirksomhed har været – og er fortsat – afgørende for korets kunstneriske udvikling og fornemme internationale omdømme. Samtidig med, at selve indspilningsprocessen er udviklende og lærerig for sangerne, er udgivelserne med til at sætte korets navn på det musikalske verdenskort. Det er særligt glædeligt, når vi udgiver det danske repertoire, som er kernen i DR VokalEnsemblets arbejde – for eksempel er vores helt nye indspilning af danske årstidssange allerede kommet på playlist på BBC’s klassiske kanal Radio 3.”

Den nye CD udkommer på koncertdagen 21. august, og vil være til salg ved koncerten.

Facebook
Twitter