DR VokalEnsemblet afslutter sæsonen med musikalsk pilgrimsrejse

Publikum og lyttere kommer vidt omkring på det musikalske verdenskort, når DR VokalEnsemblet inviterer til koncerten "Pilgrimme & helgener" i Trinitatis Kirke den 21. juni. Koncerten sendes direkte på DR P2.

DR VokalEnsemblet inviterer på en musikalsk pilgrimsrejse i Trinitatis Kirke 21. juni og i Vor Frue Kirke i Svendborg 22. juni. (Foto: Per Morten Abrahamsen)

Hvad har Frans af Assissi, Sankt Thomas i Canterbury, Sankt Knud i Ringsted og Sankt Peter i Rom til fælles? De er kendte kristne helgener, som tilbedes i store dele af verden. Og så er de alle sammen med, når DR VokalEnsemblet og chefdirigent Marcus Creed inviterer til sæsonens sidste koncert i Trinitatis Kirke.

Koncerten 'Pilgrimme & helgener' er formet som en musikalsk pilgrimsrejse, der kommer vidt omkring i både tid og sted. Med toner helt fra middelalderen op til i dag kommer publikum tæt på de fascinerende skæbner, der gemmer sig i de kristne helgenfortællinger, og DR P2’s Celine Haastrup er med på scenen for at folde fortællingerne ud som aftenens vært.

Tidlige og moderne mestre

På programmet til koncerten, som finder sted i både Trinitatis Kirke i København og Vor Frue Kirke i Svendborg, er blandt andre Bent Sørensens æteriske korsats Benedictus og Per Nørgårds Gaudet Mater, som er bygget over gregoriansk sang fra middelalderen knyttet til helgenkåringen af Sankt Knud i Ringsted.

Med kormusik af spanske og italienske barokmestre som Palestrina, Gabrieli, Gesualdo og di Victoria hylder DR VokalEnsemblet flere berømte helgener fra den katolske kirke, og en samling carols til ære for Sankt Thomas i Canterbury sørger for, at England også kommer med på aftenens musikalske rute.

Skandinavisk førsteopførelse

Et højdepunkt i koncerten bliver den skandinaviske førsteopførelse af den engelske komponist Sir Peter Maxwell Davies’ flotte musikalske panoramabillede Westerlings. Her kommer publikum med til de stormomsuste Orkneyøer, hvor nogle af de allerførste vikinger slog sig ned i 700-tallet.

For DR VokalEnsemblets kunstneriske leder Michael Emery er opførelsen værd at se frem til: - Maxwell Davies' Westerlings er et hovedværk indenfor den moderne kormusik. Det stiller store krav til korsangerne, som skal strække sig fra de allerdybeste til de allerhøjeste frekvenser, stemmen kan klare. Men samtidig er musikken dybt poetisk og fuld af enestående klangbilleder, som illustrerer havet, fuglene og de oplevelser, som nordboerne havde, da de roede vestpå for at kolonisere Orkney-øerne.

Kærligheden venter

Samtidig med, at koncerten 'Pilgrimme & helgener' er formet som en musikalsk rejse i sig selv, er koncerten afslutningen på en endnu længere rejse for sangerne i DR VokalEnsemblet og chefdirigent Marcus Creed.

Den sætter nemlig punktum for korets koncertsæson, som har budt på godt 40 koncerter, workshops og fællessangsarrangementer i hele landet – foruden en lang række medieproduktioner til DR’s radio- og tv-kanaler.

Når DR VokalEnsemblet samles igen til august, vender koret blikket mod et stort, samlet tema, som vil gennemstrømme koncerterne i hele den kommende sæson, nemlig kærligheden.

I den nye sæson vil DR VokalEnsemblet udforske kærligheden i alle former – fra romantisk kærlighed til erotisk kærlighed, mytologisk kærlighed og fædrelandskærlighed – gennem kormusik af bl.a. Bach, Brahms, Carl Nielsen og en række moderne mestre fra Pärt til Poulenc.

Se hele DR VokalEnsemblets kommende sæson her

Facebook
Twitter