DR VokalEnsemblet tager på turné med kærlighed i bagagen

Med seks koncerter i Sverige, Jylland og København byder DR VokalEnsemblet velkommen til en ny koncertsæson, hvor kærligheden er i fokus. DR P2 sender koncerten 22. august.

DR VokalEnsemblet åbner koncertsæsonen 2019-20 med seks koncerter i Sverige, Jylland og København. (Foto: Per Morten Abrahamsen)

At kærligheden er en af de stærkeste kræfter i menneskelivet, er svært at være i tvivl om – i hvert fald hvis man vender blikket mod musikkens verden.

Gennem historien har et væld af komponister omsat kærlighedens mange udtryk til storslået kormusik i tæt samspil med poesi og fortællinger af de store digtere og forfattere.

Det kan man opleve med egne ører, når DR VokalEnsemblet i perioden 14.-24. august turnerer i Sverige og Danmark med koncerten 'Sommer & kærlighed', som afslutningsvis kan opleves i Trinitatis Kirke i København og ved Kulturmødet på Mors.

Sommer, kormusik og kærlighed

Ved de seks koncerter kan publikum opleve en bred buket af værker, der viser, at sommer, kormusik og kærlighed hører sammen.

DR VokalEnsemblet og dirigenten Carsten Seyer-Hansen præsenterer blandt andre blomstrende engelsk romantik af Delius og Elgar sammen med nordiske folkeviser og danske sommersange – og ved hver koncert bliver der plads til, at publikum kan synge sammen med koret i hele tre fællessange.

Blandt de øvrige komponister, som er med i den musikalske sommerbuket, er danske navne som Poul Ruders, Jørgen Jersild og Svend S. Schultz og nordiske kolleger som svenske Gunnar Eriksson og finske Juhani Komulainen.

Gennemgående kærlighedstema

Koncertrækken er indledningen på en ny koncertsæson for DR VokalEnsemblet, hvor koret udforsker alle sider af kærligheden – fra romantisk kærlighed til erotisk besættelse, religiøs kærlighed, mytologisk kærlighed og fædrelandskærlighed.

I ti forskellige koncertprogrammer vil koret sammen med chefdirigent Marcus Creed opføre kormusik fra renæssancen helt op til nutiden med værker af blandt andre Bach, Brahms og Carl Nielsen og moderne mestre som Pärt og Poulenc.

Når efteråret sænker sig, inviterer DR VokalEnsemblet endnu engang til tre særlige meditationskoncerter, hvor der lægges op til fordybelse og refleksion – og til december venter årets julekoncerter, som bliver en rendyrket engelsk affære med titlen An English Christmas.

Inviteret til USA og England

Selvom DR VokalEnsemblet turnerer flittigt rundt i Danmark gennem hele den kommende sæson, er der også blevet plads i kalenderen til at tage imod to fornemme invitationer til at optræde i udlandet.

I november måned rejser de 18 sangere sammen med chefdirigent Marcus Creed til det berømte Yale Universitet i USA, som har sendt bud efter DR VokalEnsemblet til at inspirere universitetets eget elitekor Yale Schola Cantorum, samtidig med, at de både optræder i Yale’s hjemby New Haven og i New York.

Senere på sæsonen skal DR VokalEnsemblet på koncertturné i England, hvor de skal give koncerter i London og Oxford.

Sendes i radio og tv

Gennem hele sæsonen kan man høre DR VokalEnsemblets koncerter på DR P2, som også sender korets turnékoncerter fra både USA og England. Desuden medvirker de 18 sangere i DR K’s daglige programserie Dagens sang og lørdagsserien Før søndagen, hvor de sammen med kendte sangere og skuespillere kaster nyt lys på de vigtigste danske salmer.

Facebook
Twitter