DR1 giver splittede familier en chance for forsoning

17. maj kl. 20.45 på DR1: I programserien ’Aldrig for sent’ hjælper psykolog Ulla Dyrløv med at skabe kontakt mellem familiemedlemmer, der har mistet kontakten.

Psykolog og familieterapeut Ulla Dyrløv (Foto: Koncern TV- og Filmproduktion A/S © Type 2)

Hver femte dansker har på baggrund af en konflikt mistet kontakten til et eller flere af sine nærmeste familiemedlemmer. Bent Ole har hverken set eller talt med sin voksne datter Christina i over fire år. I første program af serien ’Aldrig for sent’ får de hjælp af psykolog og familieterapeut Ulla Dyrløv til at forsøge at genetablere den tabte kontakt.

Ønsket er at føre familien sammen igen, men der er ingen garanti for, at det vil ske. Ulla Dyrløv hjælper dem med at tage chancen og prøve at forstå, hvad der er sket i deres relation. Samtidig giver hun dem en række redskaber til at etablere en ny relation til hinanden. Men i sidste ende er det op til Bent Ole og Christina om deres møde komme til at ende i forsoning eller et farvel.

En chance til

I programserien møder vi sammen med Ulla Dyrløv en række mennesker med vidt forskellige livshistorier. De har dog alle det til fælles, at de er villige til at give den tabte relation til et familiemedlem en chance til. For nogle vil det betyde en forsoning, for andre viser livet sig fra sin mere overraskende side og andre igen får måske slet ikke det ønskede møde.

’Rigtigt mange danskere vil på et tidspunkt i livet enten opleve selv at miste kontakten til et familiemedlem, eller at nogen tæt på dem gør det. Men sandheden kan have mere end ét ansigt – måske har den anden part oplevet situationen helt anderledes end mig? Med ’Aldrig for sent’ vil vi gerne vise, at det kan betale sig at række hånden ud – også selv om det ikke ender med forsoning,’ siger redaktør på DR1 Dorthe Thirstrup.

I det første program er det Bent Ole, der tager initiativ til at genetablere kontakten til datteren Christina. I processen viser det sig blandt andet, at de har vidt forskellige opfattelser af, hvorfor de har mistet kontakten med hinanden.

I seriens andet program er det Stefanie på 18 år, der opsøger sin far, som hun ikke har set, siden hun blev tvangsfjernet som 2-årig. Og i det tredje program er det Nicolai, der i forsøget på at genetablere kontakten med sin tabte far, i stedet får en helt anden overraskelse.

I det sidste og fjerde program i serien møder vi de tre fædre Bjarne, Flemming og Claus, der gerne ville forsones med deres børn, som de af forskellige årsager ikke længere har kontakt med. Børnene har dog ikke samme ønske, så I stedet for at genskabe en relation, hjælper Ulla Dyrløv de tre fædre med at finde ud af, hvordan de kan leve med den tabte relation.

’Aldrig for sent’ sendes på DR1 første gang tirsdag den 17. maj klokken 20.45.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk