DR1 jagter det gode liv

13. oktober kl. 20.30 på DR1: Fire familier springer ud af hamsterhjulet og gør op med en fortravlet hverdag i deres søgen efter nærvær.

Fra venstre mod højre: Udvandrerne (Vordingborg til Kreta), Bohemerne (Odense til Langeland), Backpackerne (Roskilde til Asien) og Projektmenneskene (Lyngby til New York). (Foto: Theis Mølstrøm © Type 2)

I et år har DR fulgt fire børnefamilier, der har truffet det store valg og gjort deres drøm til virkelighed. De har vendt hverdagens stress og jag på hovedet for at gøre deres idé om det gode liv til en realitet.

De fire par er Nana og Sune, der sammen med deres børn tager på deres livs rygsæksrejse til Asien, Tina og Jens, der forfølger en gammel drøm om at bygge hus på Kreta, Ditte og Kim, der flytter til New York og Nete og Nick, som søger det simple liv på Langeland.

Fællesskab, nærvær - og eventyr

Familiernes formål er at gøre op med dagligdags-trummerummen og følelsen af at have alt for lidt tid sammen. På hver deres vidt forskellige måde søger de alle et nyt liv med meget mere fællesskab, nærvær - og eventyr.

”Vi oplever en stigende tendens til, at vi stopper op og reflekterer over livet midt i det i stedet for på dødslejet. Serien følger på nært hold fire familier, der har modet til at ændre på hverdagen og gå efter sine drømme, før det er for sent. Familierne har meget forskellige drømme for resten af deres liv, og vi har fået lov til at være med på nært hold i det år, hvor drømmene realiseres,” siger redaktør i DR Medier Micha Barken-Fuglede.

I ’Jagten på det gode liv’ er seerne med hele vejen fra familierne forlader deres trygge rammer, over de refleksioner og dilemmaer som opstår undervejs, til de et år senere kan se tilbage på et år, de nok aldrig vil glemme.

Serien sendes i seks afsnit på DR1 – første gang torsdag den 13. oktober klokken 20:30.

De fire familier

Nana og Sunes store drøm er at tage et år ud af kalenderen og rejse rundt med deres børn som backpackere i Asien. Nu har de taget beslutningen om at sælge bil og hus i Roskilde, sætte deres jobs som friskolelærer og projektleder på pause og forfølge deres rejsedrøm. De er ikke utilfredse med deres liv i Danmark, og derfor er rejsen heller ikke en flugt. Men de føler, at de har alt for travlt til at være de forældre, de gerne vil være. De vil ganske enkelt have mere nærvær, og det skal rejsen give dem.

Tina og Jens bor i Vordingborg med deres døtre Sofie og Cecilie og passer deres travle hverdag som henholdsvis museumsleder og psykolog. Deres store drøm er at flytte til deres elskede Kreta for at få et mere simpelt liv i varmen med mere tid til hinanden. Parret købte en grund med havudsigt ved byen Kissamos i 2009 og har lige siden forsøgt at få bygget et hus. Der har været en lang række forskellige forhindringer, men nu ser det ud til, at arbejdet kan påbegyndes. Seerne møder familien første gang, lige inden de rejser til Kreta for at bo på et vinterlukket hotel, hvorfra de vil følge byggeprocessen tæt.

Ditte og Kim har valgt at flytte fra Lyngby til New York sammen med deres børn Sofia og Vitus. Flytningen skyldes både et ønske om at prøve noget nyt, men i endnu højere grad at understøtte den yngste Vitus’ udvikling. Da parret fik Vitus, blev familien kastet omkuld, da det hurtigt stor klart, at drengen ikke udviklede sig, som han skulle og dernæst fik en autimsediagnose. Familien havde svært ved at forlige sig med diagnosen og fandt selv frem til nogle terapiformer fra USA, som Ditte med stor succes har brugt til at træne med Vitus. Ved at flytte til USA håber familien at deres dreng kan få endnu bedre muligheder.

Som et resultat af voldsomme stresssymptomer hos kokken Nick, besluttede han og kæresten Nete for et par år siden, at han skulle sig sit job op. Siden har de levet som en slags moderne nomader. De har levet det simple liv i kolonihave, hos venner, familie og været på flere lange budgetrejser til varme lande, hvor de har boet hos bekendte og arbejdet for kost og logi. Da seerne møder parret første gang, har de netop købt hus på Langeland for at give deres to-årige søn Neo sit første rigtige hjem. De har også lavet en rullende vegetarcafé, der skal forsørge dem og give dem mulighed for at tage de flere måneders lange rejser om vinteren.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk