DR1 møder ’Biker for Vorherre’

12. december kl. 20.30 på DR1: Leif Lund var tidligere rockerpræsident for den antikristne motorcykelklub 666, der senere blev til Bandidos. Men en tragisk ulykke ændrede hele hans livssyn.

Leif var engang præsident for den antikristne rockergruppe 666 (senere Bandidos). Motorcykler, bandekrige og dødsforagt var en del af hans hverdag. I dag kører Leif stadig Harley, men nu i den kristne bikerklub Exodus. (Foto: Lars Schou © Type 2)

Leif Lund var tidligere rockerpræsident for den antikristne motorcykelklub 666, der senere blev til Bandidos. Men en tragisk ulykke ændrede hele hans livssyn. I dag kører Leif stadig Harley. Men nu i den kristne motorcykelklub Exodus, hvor øl, rockerkrige og dødsforagt er skiftet ud med kaffe, bordbøn og kristne slagsange. ’Biker for Vorherre’ af Per Wennick sendes 12. december klokken 20.30 på DR1.

Da Leif forlod skolen som 15-årig, var han som mange andre unge fascineret af knallerter og det miljø, der fulgte med. Der blev ’slået på tæven’, kysset på piger og drukket en masse øl. Senere blev det motorcyklerne, der trak. Følelsen af vind i håret, fællesskabet og respekten gav Leif fornemmelsen af frihed. Der blev eksperimenteret med hash og speed for at finde ud af, om det mon var der, at trygheden og lykken lå gemt. De værdier der fyldte i Leifs liv lå umiddelbart langt væk fra den opdragelse, han havde fået. Det nye vilde rockerliv var et oprør mod den baggrund, som Leif kom fra.

Dybe kristne rødder

Leif voksede op i et kristent arbejderhjem med stor omsorg, kærlighed og kirkegang hver søndag. Det var i alle livets forhold de kristne principper, der herskede i barndomshjemmet. Og fritidsaktiviteter som biografbesøg og kortspil blev derfor ikke accepteret. Skolegangen var præget af nederlag – blandt andet på grund af ordblindhed og et forældrepar, der nok ydede grundlæggende omsorg, men ikke havde overskud til at bekymre sig om Leifs trivsel i skolen. Derimod gav interessen for at køre på motorcykel den anerkendelse og succes, han ikke tidligere havde oplevet. Nu kunne han endelig selv bestemme over sit eget liv. Han passede arbejdet på teglværket og tjente sine egne penge. Det blev også i de tidligere ungdomsår, at han fandt sin store kærlighed Ena, og sammen gik de gennem ungdomsårene og ind i voksenlivet hånd i hånd.

Et nyt liv med Gud i centrum

På vej på ferie i 2003 blev Leif ramt af den største tragedie, man overhovedet kan tænke sig. Han mistede to nærtstående familiemedlemmer i en trafikulykke. Han lå selv i koma i to måneder og svævede længe mellem liv og død. Fra den dag Leif vågnede på hospitalet, var hans liv ændret for altid. Han havde mistet noget af det kæreste han ejede, og det fik ham til at ændre sit grundlæggende syn på livet, hvor Gud fik den altafgørende rolle i Leif’s liv.

"’Biker for Vorherre’ er en film om, hvordan mennesker kan finde deres styrke midt i en stor tragedie, når tvivlen og håbløsheden er størst. Det er et portræt af en mand, der på trods af umenneskelig modgang, får kæmpet sig tilbage til et meningsfuldt liv ved at finde tilbage til sine rødder. Leif gør det på sin måde, andre vil gøre det på andre måder. Men forhåbentlig kan Leif’s grumme historie give alle os andre en flig af håb, når livet er allermørkest," siger dokumentaristen bag filmen, Per Wennick.

I filmen hører vi Leifs døtre Sabine og Stephanie fortælle om det at have en far, der fandt Gud, og hvordan de sammen som familie, klarede sig gennem de ekstremt vanskelige år. Seerne er også med, når Exodus samles om de kristne aktiviteter, og når Leif ser tilbage på det anderledes liv, som han har levet, men som han i dag har gjort op med efter, at han har fundet en ny mening med livet.

’Biker for Vorherre’ sender den 12. december klokken 20.30 på DR1

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter