DR’s nye dokumentar om Simon Spies og morgenbolledamerne: Frisind eller overgreb?

En ny DR-dokumentarserie dykker nærmere ned i historien om Simon Spies og hans forhold til meget unge piger.

For mange danskere er Simon Spies stadig indbegrebet af ferie, fest og frisind. (© Grafiker Thea Sloth Jørgensen)

I den kommende DR-dokumentarserie dykker DR dybere ned i historien om Simon Spies og hans forhold til meget unge piger, bedre kendt som morgenbolledamerne. For hvad sker der, når vi ser på et nationalt koryfæ med nutidens øjne?

For mange danskere er Simon Spies stadig indbegrebet af ferie, fest og frisind. Den toneangivende forretningsmand blev ikke kun landskendt for Spies Rejser – han blev også folkeeje for sin hang til store armbevægelser og opskriften på det søde liv. I den nye DR-dokumentarserie kigges der nærmere på de purunge piger, som altid var rundt om ham.

Give et nuanceret billede

- De seneste to år har vi talt med flere end 200 kilder, som enten kendte, arbejdede eller festede med Simon Spies. Med dokumentaren har vi ønsket at give et nuanceret billede af Simon Spies, hvor vi ikke kun beskriver hans forretningssans og store succeser, men hvor vi også kigger på, hvilke omkostninger hans livsstil havde for mange af dem, som deltog i det, siger DR-redaktør Erling Groth.

I de tre afsnit – 'Heidis farlige rejse', 'Sex sat i system' og 'Tæsk og tavshed' – følger man blandt andre Anika Barkan, som er søster til den tidligere morgenbolledame Heidi, og Charlotte Nielsen, som boede hos Simon Spies som morgenbolledame fra 1979 til 1981. Sammen med 15 andre personer løfter de sløret for, at Simon Spies måske var mere end den finurlige mangemillionær. Var han i virkeligheden yderst bevidst om, hvordan han kunne groome fattige familier, så han kunne udnytte unge piger?

Hele dokumentaren kan ses fra søndag den 21. august på DRTV, og mandag den 22. august sendes første afsnit på DR1 klokken 21.25.