En sang til ens kære kan sagtens blive til en sang til Danmark

I denne weekend synger Mekdes, Ankerstjerne og Oh Land deres danmarkssang i 'Min sang til Danmark'.

Oh Land, Mekdes og Ankerstjerne giver deres bud på en danmarkssang i denne uge. ( (Foto: © Nelle Renberg Andersen)

DR har stillet 15 af Danmarks største musikere den opgave at skrive en sang til Danmark.

Søndag den 11. september på DR1 synger Mekdes, Ankerstjerne og Oh Land deres danmarkssang. Alle tre musikere tager i aftenens program udgangspunkt i noget personligt, fordi som de alle tre påpeger, er en autentisk følelse eller detalje netop det, der gør det relaterbart for andre.

Mekdes ønsker at beskrive det indre liv frem for bøgeskov og bakkedal. Ankerstjernes sang tager afsæt i, at han altid har ønsket at bo langt væk fra Danmark, men da hans døtre kommer til verden, vil han kun være her.

Oh Land synger ikke for sine børn, men for sin kæreste Adi Zukanovic og hans oplevelse som flygtning, da han kom til Langeland med sin familie som 5-årig. Selvom han ikke kendte til Danmark, så er det nu hans land. - Alle aftenens sange bærer tydeligt præg af musikernes egne fortællinger, men jeg håber netop, at danskerne vil tage sangene til sig, da det er sange om tilhørsforhold, familieliv og selvværd, som jeg tror, mange kender til, siger chefen for afdelingen Bred Kultur & Fakta hos DR, Erik Struve Hansen.

'Min sang til Danmark' næste afsnit vises den 11. september på DR1 klokken 20.00. Du kan også se med på DRTV og høre sangene på diverse musiktjenester.

Programmet er flyttet til søndag grundet Dronningens regentjubilæum. Programmet ligger fortsat på DRTV lørdag.