Fem timers TV-show til ofrene for ekstrem fattigdom

6. februar kl. 19.00 på DR1: Danmarks Indsamling for 10. gang kulminerer i et kæmpe tv-show på DR1 lørdag – direkte fra Tivolis Koncertsal.

Værter til Danmarks Indsamling 2016 er Lise Rønne og Ulla Essendrop.

Der er topstjerner på scenen, berømtheder i callcentret, royalt besøg fra H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsessen og et helt nyt værtspar i spidsen, når Danmarks Indsamling for 10. gang kulminerer i et kæmpe tv-show på DR1 lørdag – direkte fra Tivolis Koncertsal.

Fra værtspar som Signe Lindkvist og Reimer Bo til Louise Wolff og Nikolaj Koppel, fra artister som Big Fat Snake og Tina Dickow til Barbara Moleko og Dúné, fra komiske konstellationer som ’Drengene fra Angora’ og ’Timm & Gordon’ til ’Rytteriet’ og ’Ørkenens Sønner’, fra temaer som ’Stop Aids katastrofen i Afrika’ og ’Børn på flugt’ til ’Når mor mangler’ og ’Mod uretfærdighed’. I år er det 10 år siden, at DR og en række humanitære organisationer gik sammen om en årlig tv-indsamling til fordel for langsigtet udviklingsarbejde rundt om i verden.

”10 års indsamling har givet os langt større indblik i verdens 'stille katastrofer' og demonstreret et kæmpe stort hjerte og gavmildhed blandt den danske befolkning. På de 10 år har danskerne bidraget med mere end 770 millioner kroner, og hjulpet mere end 7 millioner mennesker til en bedre tilværelse,” siger DRs redaktør for Danmarks Indsamling, Anders Thomsen.

Danske stjerner går på scenen

Under overskriften ’10 år mod fattigdom’ sætter Danmarks Indsamling i år ind mod ekstrem fattigdom. Den slags fattigdom som fører til sult, sygdom og fejlernæring for millioner af familier, der lever i verdens mest udsatte områder.

Lise Rønne og Ulla Essendrop er det helt nye værtspar i front, der med sikker hånd skal styre slagets gang, når DR1 sender hele fem timers show direkte fra Tivolis Koncertsal. Det er her Danmarks Indsamling kulminerer efter en uge med hundredvis af timers radio, tv og web fokus på verdens fattigste med et festligt opbud af danske stjerner, der står klar på scenen til at underholde publikum og seere, i et mix med vedkommende historier fra de ’stille katastrofer’ ude i verden.

Christopher, Mads Langer og Citybois

Christopher byder seerne på en danmarkspremiere på sin spritnye single ’Limousine’, hvor han bliver ledsaget af den norske rapgruppe ’Madcon’. Udover det spiller Christopher også et covernummer – ’Love Yourself’ – af det store forbillede Justin Bieber.

Der er også danmarkspremiere på Mads Langers store nye hit ’3 AM’, og så kommer CityBois og smelter de unge pigehjerter med deres sang ’Ridin’. Der er dog også noget for det mere modne publikum, når ’More Jacks’ med Keld Heick, Jesper Asholt, Jesper Lohmann, og Stig Rossen laver et “Four Jacks-medley”.

Grin og konkurrencer

Aftenen byder også på en række berømtheder på slap line, der vil sørge for at seere og publikum midt i alvoren også får et godt grin i løbet af aftenen. Mændene fra den populære DR1-serie ’Rigtige mænd’ kommer blandt andet ind i Tivolis Koncertsal og ofrer sig for sagens gode tjeneste. Mændene skal deltage i en række forskellige lege, der skal teste om de rent faktisk er ’rigtige mænd’. Og derudover byder aftenen på adskillelige overraskelser og unikke oplevelser. Blandt andet Keld og Hilda Heick som man aldrig har set dem før.

Indespærrede værter og rigtige mænd i radioen

”I Danmarks Indsamling har vi fundet et format, hvor vi både formår at oplyse, underholde og konkurrere om at samle mest ind, og hvor vi på tværs af de forskellige kanaler, når ud til at alle landets hjørner og aldersgrupper,” siger Anders Thomsen.

Traditionen tro stiller showet også om til P3's studie i DR Byen, hvor seks P3-værter har været buret inde, sovet, spist og sendt radio sammen - i seks dage. De seks værter bliver ikke lukket ud, før der er samlet 10 millioner kroner ind. Seerne får et indblik i værternes strabadser og bliver præsenteret for P3's helt store præmie - ’SUPER-præmien’ – der vil blive uddelt under tv-showet. Sidste år var værdien af SUPER-præmien på hele 634.000 kroner.

P4 sætter spot på danskere med stort hjerte. Over hele landet tager P4 utraditionelle metoder i brug, når der skal samles ind. Opfindsomheden er enorm landet over, og eksempelvis lader Charlotte Ostertag fra DR Nordjylland Lindy fra ’Rigtige mænd’ svinge pisken over sig i motionscentret for at samle penge ind, fynske morgenvært Jesper Lind udlodder sig selv og to fiskeeksperter på en eksklusiv fisketur til højestbydende på Lauritz.com. Og i de sjællandske byer går værterne på skattejagt for at finde gode historier og store præmier, der kan skaffe penge til kampen mod fattigdom.

Lytterne kan donere pengene til kampen mod fattigdom og samtidig deltage i lotteriet om store daglige præmier som rejser og oplevelser – samt den store DanmarksPræmie til en værdi af mere end en kvart million kroner, der blandt indeholder en VW Up. Vinderen af DanmarksPræmien findes lørdag aften i det store show på DR1.

Ring til statsministeren og Bodil Jørgensen

I callcenteret vil en lang række berømtheder sidde klar til at modtage danskernes opkald og bidrag. I år er der pakkeleg i callcenteret, hvor de kendte giver tilbage fra deres egne ’gemmer’ til danskerne, som ringer ind med donationer. Seerne vil blandt andre komme igennem til statsminister Lars Løkke Rasmussen, udenrigsminister Kristian Jensen, formand for Socialdemokratiet Mette Frederiksen, ’Bedrag’-aktuelle Thomas Bo Larsen, Mette Blomsterberg, Hr. Skæg, Onkel Reje, Paprika Steen, Bodil Jørgensen, Rasmus Tantholdt, Cecilie Stenspil.

Om Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FNs udviklingsmål.

I 2016 er det 10. gang, Danmarks Indsamling afholdes. Indsamlingen løber fra 1. januar og kulminerer med et tv-show på DR1 den 6. februar 2016. Siden den blev afholdt første gang i februar 2007, har danskerne bidraget med mere end 770 millioner kroner, og hjulpet mere end 7 millioner mennesker til en bedre tilværelse.

De 12 deltagende organisationer er:

ADRA Danmark, BØRNEfonden, CARE DANMARK, Dansk Flygtningehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, IBIS, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne og UNICEF Danmark.

Desuden kan 10 pct. af det indsamlede beløb søges af mindre organisationer til langsigtede udviklingsprojekter, der lever op til indsamlingens kriterier og årets tema.

Læs mere om Danmarks Indsamling 2016 på

Indsamlingen kan desuden følges på www.facebook.com/danmarksindsamling samt på øvrige sociale medier med #DKIndsamling og #Danmarksindsamling.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter