Festkoncert med DR SymfoniOrkestret markerer 500 års dagen for Reformationen

31. oktober kl. 19.45 i Koncersalen: Der er både Bach, Wagner, fællessalmer og et helt nyt værk på programmet, når DR SymfoniOrkestret og DR VokalEnsemblet markerer 500 året for Reformationen.

Både DR SymfoniOrkestret, DR VokalEnsemblet og flere gæstekunstnere er på scenen ved DRs festkoncert på Reformationsdagen 31. oktober. Koncerten sendes direkte på DR K kl. 20. (Foto: Per Morten Abrahamsen © Per Morten Abrahamsen)

Den 31. oktober er dagen, hvor store dele af Europa markerer 500 års jubilæet for Reformationen. Også i Danmark er der opmærksomhed om jubilæet – og alle kan være med, når DR inviterer til festkoncert med DR SymfoniOrkestret og DR VokalEnsemblet om aftenen på selve jubilæumsdagen.

Skuespiller Birgitte Hjort Sørensen er vært, og medlemmer af Kongefamilien er blandt tilskuerne, når DR SymfoniOrkestret tager publikum med på en musikalsk rejse, hvor de selv kan synge med på nogle af Luthers kendteste salmer undervejs i koncerten. Og både tv-seere og radiolyttere kan stemme i, for koncerten sendes direkte på DR K og på P2.

Tidløs koncertfortælling

Selvom der er gået fem århundreder siden Reformationen, er DR SymfoniOrkestrets markering af reformationsdagen ikke nogen musikalsk mindestue – tværtimod er koncertens forløb frit formet som en tidløs koncertfortælling, der kaster nyt lys på de lutherske visioner med troen i centrum. Ud over de fire reformationssalmer, som mange danskere kender fra højtider og gudstjenester, vil musikken være af så forskellige komponister som J.S. Bach, Richard Wagner og forskellige barok- og renæssancekomponister, bl.a. Luthers musikalske åndsfælle Johann Walter.

Uropførelse af nyt dansk værk

I anledning af reformationsjubilæet har DR bestilt et nyt værk for kor og orkester af den danske komponist Karl Aage Rasmussen, som vil blive uropført af DR VokalEnsemblet og DR SymfoniOrkestret som kulmination på festkoncerten 31. oktober. Værket samler alle aftenens medvirkende og bygger på den kendte salme ”Nu fryde sig hver kristen mand,” som udfolder det syn på troen, som lå til grund for den lutherske reformation.

Kulturdirektør i DR Tine Smedegaard Andersen siger: ”Jeg ser meget frem til denne festkoncert, som vi også kan takke Reformationspræsidiet for en god dialog omkring.

Jeg ser særligt frem til, at vi kan præsentere publikum, lyttere og seere for et nyt dansk værk, som er en moderne fortolkning af en af Luthers vigtigste salmer.”

Bred reformationsdækning på DRs kanaler

Ud over den tv-transmitterede festkoncert med DR SymfoniOrkestret og DR Vokalensemblet dækker DR reformationsjubilæet med en række programmer og tilbud på tværs af DRs kanaler:

DRs vigtigste opgave er at formidle og diskutere Reformationens betydning i dag, og vi har derfor bestræbt os på at skabe en bred vifte af programmer og indhold, der med forskellige perspektiver og virkemidler kan udfolde reformationen og dens betydning for det danske samfund, så det både bliver relevant og tilgængelig for alle,” siger Tine Smedegaard Andersen og henviser til, at Reformationen dækkes på både DR1, DR K, P1, P2, DRTV og dr.dk - bl.a. i form af et interviewprogram med Hendes Majestæt Dronningen, som er protektor for den danske fejring af Reformationen i anledning af 500-året.

Facebook
Twitter