Geeti Amiri er vært på nyt P1-program

4. december kl. 11.05 på P1: Forfatter og debattør Geeti Amiri er vært på det nye program på P1 ’Geetisk råd', der sætter fokus på dilemmaer og udfordringer, som unge med anden etnisk baggrund kæmper med.

Debattør Geeti Amiri er vært på det nye P1-program 'Geetisk råd', der sætter fokus på dilemmaer og udfordringer fra unge med anden etnisk baggrund. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

I ’Geetisk råd’ kan unge indsende breve anonymt og lytte med, når et panel diskuterer emnerne. ’Geetisk råd’ bliver, ifølge kanalchef på P1 Thomas Buch-Andersen, en øjenåbner for lytterne:

”Geeti Amiri er ved at udvikle sig til en af sin generations stærkeste stemmer imod social kontrol og kulturel undertrykkelse. Det er en kamp, der foregår skjult mange steder i Danmark, og som vi ser frem til at afdække med Geeti Amiri i den kommende tid.

'Geetisk råd’ bliver et blik ind i en verden, som få kender. Og det vil blive en øjenåbner for mange eksisterende og nye P1-lyttere”, fortæller han.

Programmet får premiere på søndag den 4. december klokken 11.05 og kommer rundt om en større palet af udfordringer, som unge med en tværkulturel baggrund har. Geeti Amiri har som ung selv manglet et forum som dette, hvor hun kunne udtrykke sig:

”Jeg har selv savnet et sted, hvor jeg kunne høre mine udfordringer blive taget seriøst, og jeg oplever mange mennesker, der skriver til mig med dilemmaer. Men det hele sker i det skjulte - og bliver derfor tabubelagt. Med programmet kan vi skabe et trygt rum i radiosfæren, hvor vi hjælper unge, der bakser med problemerne alene”, fortæller hun.

Et kompetent panel med erfaringer

Panelet i ’Geetisk råd’ er nøje udvalgt og består af en blanding af fagfolk, repræsentanter fra religiøse trossamfund, forfattere, debattører og ukendte stemmer, som offentligheden ikke altid hører, der kan beskrive diversiteten iblandt danskere med anden etnisk og muslimsk baggrund. Vigtigst af alt skal alle i panelet kunne relatere til de opstillede dilemmaer.

”Jeg synes, at det er relevant at have fagfolk med i panelet, men jeg vil også gerne høre fra folk, der selv har været i en situation, som de unge kan relatere til. Der findes mange stemmer derude, der skal komme til orde og komme de unge til gode," siger Geeti Amiri.

I første program er en af paneldeltagerne for eksempel en ung kvinde, der er administrator for en Facebook-gruppe for unge kvinder med 21.000 medlemmer, hvoraf de fleste har anden etnisk baggrund end dansk.

Debatten i ’Geetisk råd’ kommer omkring mange forskellige emner for at berige synet på ungdommens mange udfordringer og kompleksiteten i at være ung med to kulturer. For eksempel, hvad man skal gøre, når man bliver mobbet for at være for "dansk", eller man er for sexfikseret, hvis man dyrker telefonsex.

’Geetisk råd’ får premiere på søndag den 4. december og bliver et fast program i fladen på P1 hver søndag klokken 11.05.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk