Iben Maria Zeuthen er tilbage med nyt P1-program og præstepanel

'Hvad ville Jesus have sagt?' spørger Iben Maria Zeuthen fremover hver søndag. Det er også titlen på hendes nye radioprogram på P1, hvor et panel af præster skal hjælpe lytterne i bedste, klassiske brevkasse-stil.

Iben Maria Zeuthen får nyt søndagsprogram på P1, 'Hvad ville Jesus have sagt?' (Foto: © Agnete Schlichtkrull)

Journalist og radiovært Iben Maria Zeuthen er tilbage på P1 med radioprogrammet 'Hvad ville Jesus have sagt?', der har premiere på søndag den 22. januar klokken 11.03.

I programmet samler Iben Maria Zeuthen hver søndag et panel bestående af tre præster, som i klassisk brevkasse-stil besvarer lytternes spørgsmål. Lytterne kan skrive ind med refleksioner, tanker og spørgsmål, som præsterne vil forsøge at komme med kristne perspektiver på. Altså: hvad ville Jesus have sagt?

- Selvudvikling gennem psykologi, astrologi og så videre kan have sin bagkant. Man kan simpelthen ikke komme derhen, hvor det favner bredt nok eller giver perspektiv nok, fordi fokus er snævert rettet mod individet. Hvor går man så hen, når man har afsøgt de grene? Kristendommen har mange kvalifikationer, og den vender jeg mig selv mod for at få svar, siger Iben Maria Zeuthen.

Mere sendetid til præster

De tre præster i panelet skiftes ud fra søndag til søndag, så lytterne på den måde stifter bekendtskaber med nye præster og perspektiver på kristendommen.

- Jeg synes, at præster fortjener mere airtime. Det er kvalificerede personer, der er uddannet i at tage sig af mennesker og livets problematikker. De kan levere nogle hjælpsomme og eksistentialistiske perspektiver på livet, siger Iben Maria Zeuthen og fortsætter:

- Et kristent grundbudskab er, at det ikke handler om dig. Du har tilladelse til at slippe dig selv i kristendommen, og det er radioprogrammet et forsøg på.

Radio om tro på P1

'Hvad ville Jesus have sagt?' er et godt bud på et radioprogram, der rammer ned i dét, P1 skal kunne tilbyde.

- Det er en del af P1’s opgave og public service forpligtigelse at formidle trosstof. Og Ibens nye program er et forsøg på lave trosstof, der rækker ud til flere, end dem der umiddelbart identificerer sig med deres egen religion, siger Mette-Line Thorup, der er redaktionschef for Kultur, Debat og Lyd i DR.

Radioprogrammet 'Hvad ville Jesus have sagt?' sendes første gang søndag den 22. januar klokken 11.03 på P1 og kan efterfølgende findes i DR Lyd som podcast.