Inger Støjberg i centrum af DR1’s afsluttende integrationsdebat

1. december kl. 21.55 på DR1: I et nyt debatformat inviterer DR1 100 af de mest engagerede folk i integrationsdebatten til at slå ring om integrationsministeren for at finde fremtidens løsninger.

I DR1s nye liveformat 'Alle udfordrer ministeren' samler vært Kåre Quist 100 mennesker fra hele landet, der alle er stærkt engagerede i integrationsudfordringerne i Danmark. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

I små to uger har DR i en række programmer haft fokus på integrationen i Danmark. Hele temaet kulminerer torsdag i debatten ’Hva’ nu, minister?’, hvor Inger Støjberg indtager stolen i midten af studie 5 i DR Byen, for i DR1's nye debatformat at jagte kuren på Danmarks integrationsproblemer sammen med folket.

Kåre Quist er vært og har samlet integrationsministeren samt 100 mennesker fra hele landet, som alle er stærkt og personligt engagerede i integrationsudfordringerne. Der vil både være danskere, indvandrere, organisationer og eksperter fra hele landet med vidt forskellige synspunkter.

Sammen slår de 100 gæster ring om Inger Støjberg med det ene formål at finde frem til nye effektfulde integrationsløsninger.

Borgerne har ordet

”Hver dag afslører og rapporterer vi medier om problemer, kriser og katastrofer. I ’Hva’ så minister’ tager vi fat på, hvordan vi løser dem og kommer videre. I denne debat ønsker vi hverken politisk slåskamp eller en jagt på politiske løfter til befolkningen. Til gengæld jagter vi det helt essentielle svar fra politikerne nemlig - hvordan?”, fortæller Tine Maria Borresø, ledende udviklingsredaktør i DR Nyheder, der fortsætter:

”Konceptet er simpelt. Vi tager et emne, den ansvarlige minister, og 100 kvalificerede publikummer med i studiet. Vi giver borgere, der har noget på spil, muligheden for at konfrontere og udfordre den øverste ansvarlige med, hvad der er problemet, hvorfor de gør og mener, som de gør og skaber dermed muligheden for at både borger og leder sammen kan diskutere, hvad vi skal gøre ved det. Det er kort sagt mødet mellem lederen og landet – og her vi forsøger at finde løsningerne”, siger hun.

Folk fra det splittede Danmark

Blandt de 100 udvalgte, som skal slå ring om ministeren, er flere deltagere fra DR1-programmet ’Det splittede Danmark’, heriblandt den pakistansk fødte Farooq Rashid og den indvandrerkritiske Chang Claus Lembirk samt den unge efterkommer Ali Izzat fra DR-dokumentaren ’Ali og hans brødre’, som til trods for, at han er født og opvokset i Danmark, ikke føler sig som dansker. Der medvirker også både eksperter og fagfolk – alt fra familiekonsulenten over forsvarsadvokaten til forskningschefen for Rockwoolfonden.

Sammen med integrationsministeren og ledt an af Kåre Quist skal alle diskutere løsninger på alt fra den høje kriminalitetsrate og arbejdsløshed til, hvorfor vi – danskere og nydanskere - er så opdelte.

'Hva' nu minister?', direkte debat på DR1, torsdag den 1. december klokken 21.55.

Facebook
Twitter