Kendte makkerpar går på jagt efter skjulte skatte

Seks kendte makkerpar er atter klar til at gå på skattejagt i de danske museers arkiver. Anden sæson af ’Skattejagt på museet’ har premiere tirsdag den 16. august på DR1.

  • Frederik Cilius og Phillip Faber er på skattejagt i det første afsnit, og de er overrasket over, hvad de hører nede i arkiverne (Foto: Jakob Johansen/Nikolaj Ahrenst Christensen/Søren Hiorth © Snow Productions)
  • Peter Frödin og Ellen Hillingsø er blandt de par, der jagter skatte og historier. (Foto: Jakob Johansen/Nikolaj Ahrenst Christensen/Søren Hiorth. Grafik Anne-Sofie Nielsen © Snow Productions)
  • Logoet fra programmerne. (Foto: Uffe Raupach)
1 / 3

De danske museers arkiver er fyldt med spændende genstande og artefakter, som aldrig ser dagens lys. I ’Skattejagt på museet’ giver de seks makkerpar sig i kast med at finde det glemte guld, når de snuser rundt på museerne for at finde de skjulte skatte. De går på eventyr blandt tusindvis af gamle genstande for at finde ud af hvilke spændende historier og hemmeligheder, de gemmer på. Jagten på de gemte historier sender dem ud på ekspeditioner i Danmark, og gør både dem og os klogere på, hvem vi er, og hvor vi kommer fra.

Skattejagten har én mission: deltagerne skal skabe en udstilling, hvor de skjulte skatte får nyt liv. En udstilling, som man kan opleve efter programmerne er blevet vist, da alle museer har deres respektive udstillinger oppe indtil minimum slutningen af september.

Frederik Cilius og Phillip Faber tager atter på skattejagt, når de besøger M/S Museet for Søfart, mens andre nye makkerpar besøger nye museer i den kommende sæson. Følg Lisbet Wulff og Rasmus Botoft på Arbejdermuseet, Cecilie Lassen og Nikolaj Hübbe på Designmuseet Danmark, Mads Steffensen og Flemming Møldrup på Medicinsk Museion, Ellen Hillingsø og Peter Frödin på Københavns Museum samt Stéphanie Surrugue og Søren Pind, når de besøger Kongernes Samling.

- Der er stadig mange skatte og historier, som ligger gemt i museers arkiver, og dem har vi haft lyst til at støve af endnu engang. Det er de forskellige makkerpars nysgerrighed for et givent emne, som de har fået lov til at dykke ned i – og det gør både dem og os andre meget klogere på vores fælles danske historie, siger Jan Lagermand Lundme, der er redaktør hos DR.

  • ’Skattejagt på museet’ har premiere tirsdag den 16. august på DR1, men kan også ses på DRTV.