’Knald eller fald’ på DR3

14. januar kl.21.00 på DR3: Hvornår er et engangsknald bare et engangsknald, og hvornår ender det som den store kærlighed? Det undersøger DR3 i programserien ’Knald eller fald’.

Danmark er det land i Europa der har flest engangsknald - og vi skammer os bestemt ikke over, at have uforpligtende sex. To par deler ud af deres intime historier og fortæller om deres første tur på lagnerne. (Foto: DR3 © Type 2)

Danskerne er det folkefærd i Europa, der har flest engangsknald – og vi skammer os ikke over at have uforpligtende sex.

Men hvad er det egentlig, der bestemmer, om det netop kun er uforpligtende sex, når du hopper i seng med en fremmed, eller om det alligevel ender med at være den helt store kærlighed?

Engangsknald eller kærester?

I ’Knald eller fald’ undersøger eksperterne Lene og Tony i hvert program to helt konkrete sager for at gøre os alle sammen klogere på, hvordan vi vælger hinanden som partnere og ikke mindst, hvorfor nogle engangsknald ender med meget mere end bare sex.

I hvert program deler to par, der startede – og måske sluttede – deres forhold til hinanden med en tur i kanen, ud af deres intime historie om, hvordan de endte i seng med hinanden, før de overhovedet lærte hinanden at kende. Det er nu op til Lene og Tony at gennemskue hvem, der bare have uforpligtende sex og hvem, der endte med at være kærester.

Udover parrenes historier læner vores eksperter sig også op af en række videnskabelige tests i deres søgen efter svar på hvem, der falder for hinanden og hvorfor. De medvirkende har blandt andet været igennem en omfattende adfærdsanalyse, samt en såkaldt symmetri-test, der siger noget om, hvor tiltrækkende den enkelte person umiddelbart er. Og de har også fået taget blodprøver for at få testet gener, der kan sige noget om, hvilken type partner vi umiddelbart bliver tiltrukket af.

Det startede i en bybus…

Udover de mange tests og fortællingerne om, hvordan parrene mødte hinanden bruger Lene og Tony selvfølgelig også deres egne kompetencer til at gennemskue parrene. Lene er adfærdsbiolog og bruger særligt sin viden om genetik og vores oprindelige dyriske adfærdsmønstre til at analysere sig frem til, hvem der falder for hinanden og hvem der kan blive sammen. Tony er ekspert i menneskelig adfærd og ser på engangsknaldene ud fra et psykologisk synspunkt, hvor han særligt er opmærksom på alt det, parrene siger mellem linjerne.

I det første program skal de to eksperter blandt andet regne ud, hvem af parrene, der var friske nok til at flirte sig til et knald i en bybus og hvem, der i stedet måtte ty til store mængder alkohol til en fødselsdagsfest, før de endte i sengen. I det andet program er der både væddemål og skovture med i billedet, men kan et hurtigt knald i skoven måske blive til et parforhold? Og kan Tony og Lene overhovedet regne ud, hvem der finder sammen og ikke mindst, hvem der er blevet sammen?

’Knald eller fald’ sendes første gang 14. januar kl.21.00 på DR3.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk