Kor til 'Live fra Højskolesangbogen'

Her kan du læse mere om de ni kor, der skal synge til ’Live fra Højskolesangbogen’

(Foto: Petra Kleist)

Maestra

Maestra er et pigekor fra Aarhus Musikskole med korsangere i alderen 15-25 år. Maestra synger moderne rytmisk a cappella musik, hovedsageligt arrangeret af sanger og dirigent Malene Rigtrup. Læs mere om Maestra her.

BarbAros

BarbAros består af 20 dygtige mandlige korsangere i alderen 18 – 30 år fra det aarhusianske kormiljø. Barbershop er en hidtil relativt ukendt genre i Danmark, og BarbAros er Aarhus’ første kor af slagsen. Ofte hører man barbershop i kvartetter, men ved at udvide til et helt kor med flere på hver stemme kan man skabe en fantastisk lyd, som er helt særlig for barbershop. Repertoiret spænder vidt fra gamle kærlighedssange, over kendte danske schlagere til up-tempo hits, så der er noget for enhver smag. Læs mere om BarbAros her.

Akademisk Kor

Akademisk Kor Århus er et professionelt arbejdende, klassisk amatørkor, der består af 30 sangere i alderen 20-35 år med tilknytning til musiklivet omkring Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium. Hvert år synger de omkring 15 koncerter, deltager i konkurrencer, orkesterprojekter og turnerer i udlandet. Læs mere om Akademisk Kor her.

Politisirenerne

Kvindekoret Politi Sirenerne blev dannet i 2008 af korets nuværende formand Majken Toftegaard Astrup og består af sangglade kvinder i alle aldre. Korets formål er at samle sanginteresserede kvinder fra Østjyllands Politi for at afholde koncerter, som tjener til fremme af politiets PR-virksomhed. Koret har eget klaver og sanganlæg og synger både klassisk og rytmisk – fra salmer til pop – fra B. S. Ingemann til Beatles. Læs om Politisirenerne her.

EVE

EVE består af ca. 28 piger i alderen 15-23 år, der alle deler en passion for korsang på højt niveau. Koret blev etableret i 2008 som et tilbud til de særligt sanginteresserede elever på Egaa Gymnasium. EVE ledes af Birgitte Næslund Madsen, der er lektor i musik og engelsk på Egaa Gymnasium. Læs mere om EVE her.

Clemens Knejter

Clemens Knejterne er en vokalgruppe, der blev stiftet i december 2014 af unge mænd fra Sct. Clemens Drengekor, og siden da har de bl.a. medvirket til koncerter i domkirken, sunget til tv-gudstjeneste og overrasket folk på gaden med sang. Deres brede repetoire spænder fra klassiske korsatser til popmedleyer og jazzarrangementer - alt sammen arrangeret af knejterne selv. Læs mere om Clemens Knejter her.

Aarhus U

Aarhus U er et blandet ungdomskor i alderen 16-28 år med i alt 40 sangere ligeligt fordelt på stemmerne. Korets repertoire tager udgangspunkt i klassisk kormusik men med afstikkere ud i det rytmiske og eksperimenterende. Ungdomskoret Aarhus U ledes af dirigent Jonas Rasmussen. Læs mere om Aarhus U her.

Naura

Naura er et århusiansk a cappella kor under ledelse af Christian Ronsfeld. Koret består af 19 dygtige sangere, som forenes i 8-stemmige korsatser tilført human beatbox. Naura har et alsidigt repertoire, hvor den rene, nordiske klang kommer til sin ret og bliver bindeled. Læs mere om Naura her.

Concordia

Concordia er et kor med base i Århus, der synger musik fra både det rytmiske og det klassiske repertoire. De blev dannet af korleder Matilde Mosekjær i efteråret 2013. Læs mere om Concordia her

Facebook
Twitter