Ny DR K-serie om livet i 80’erne

13. april kl. 20.30 på DR K: Otte kendte danskere giver adgang til deres private fotoalbum og deler gavmildt ud af anekdoter fra deres vilde ungdom i det ikoniske årti.

Mads Christensen (Foto: Privat foto © Type 2)

Otte kendte danskere fortæller deres 80’er-historie på DR K. De giver unik adgang til deres private foto-album, og i fire programmer deler de gavmildt ud af anekdoter fra deres vilde ungdom i det ikoniske årti, hvor vi fik Madonna, moviebox og AIDS.

Hvad dansede vi til, hvad gik vi i, hvordan boede vi og hvad spiste vi i 80’erne? I denne nye udsendelsesrække samler DR K det bedste – og værste fra 1980’erne, i en skøn blanding af musik, historiske perspektiver og personlige anekdoter. DR K tager seerne med en tur ned ad mindernes allé til årtiet, hvor punkere, skulderpuder, afsyrede møbler og den konstante frygt for AIDS var hverdag.

”På DR K vil vi gerne fortælle de vigtige historier, men også de personlige man kan mærke. Og det kan man i ’Mig & 80’erne’. De kendte danskere, der åbner deres fotoalbums og deler ud af deres minder, er reflekterede, og deres historier og syn på 80’erne er nye og super interessante. Serien kombinerer det personlige med historiske fakta om en farverigt årti, hvor vi fik Madonna, moviebox og AIDS,” siger Thore Vonsek, kanalredaktør på DR K.

Musikken, moden, fritiden og boligen

Skuespillerinde Ellen Hillingsøe, blærerøv Mads Christensen, musiker Jimmy Jørgensen, tv-vært Camilla Miehe-Renard, musikproducer Lars (Chief 1) Pedersen og musikeren Dicte fortæller i programmerne om deres ungdomsliv, om den første kærlighed, op- og nedture samt den første walkman.

Niels Krause Kjær og filminstruktør Lotte Svendsen er også med og fortæller om årtiet ud fra to meget forskellige synspunkter. Niels Krause Kjær havde ”for atomkraft”-plakater på sit værelse i provinsen, mens filminstruktør Lotte Svendsen spillede en central rolle i BZ-bevægelsen i København.

Hvert afsnit belyser et særligt tema, og vi kommer forbi emner som hjemmet, musikken, fritid og moden. Med hjælp fra blandt andet musik- og modeeksperter som Henrik Milling og Chris Pedersen perspektiveres 80’ernes overordnede tendenser og sættes i relation til nutiden.

1980’erne var et årti af kontraster, hvor man enten hyldede fællesskabet og det ikke-kommercielle eller i stedet skruede helt op for budgettet, indrettede sig med solarium over dobbeltsengen og gik til aerobic. Musikgenrerne spændte vidt. Nogen sværgede til den sukkersøde danske pop, nogen til den hårdeste punk, mens andre først fandt deres musikalske ståsted da hip-hoppen endelig nåede til Danmark.

Mig og 80’erne har premiere onsdag 13. april kl. 20.30 på DR K, og de følgende tre afsnit vises de næste tre onsdage. Første afsnit med temaet, ”livet i hjemmet”. Derpå følger temaerne musik, fritid og mode.

Facebook
Twitter