Ny DR2-serie: Ranes Museum

11. januar kl. 21.30 på DR2: Rane Willerslev er en utraditionel leder og en legesyg direktør. En ny dokumentarserie på DR2 følger hans første seks måneder som direktør for Nationalmuseet.

Hvad sker der, når Danmarks svar på Indiana Jones indtager landets største museum? Rane Willerslev har første arbejdsdag på Nationalmuseet. (Foto: © Nordisk Fillm TV, Type 2)

Hvad sker der, når en mand med vilde ideer og alternative visioner træder ind på de bonede gulve for at vende svigtende besøgstal og den økonomiske krise, der truer Danmarks største museum og 730 ansatte?

En mand, der elsker at vende alt på hovedet og gerne bryder normerne for at bringe nye tiltag i spil, helst spiser Dr. Oetkers frysepizza og aldrig kan finde vej. Men også en erfaren forretningsmand, der har opnået resultater i sit liv, er fuld af handlekraft og ikke står i vejen for at tage alternative midler i brug for at redde sit og hele Danmarks nationale museum.

Med hele vejen

Den nye dokumentarserie ’Ranes Museum’ giver seeren adgang til at følge den nyslåede direktør Rane Willerslev fra det øjeblik, han skal i gang med at vende skuden for at bringe landets største museum ud på sin næste afgørende rejse. Vi får lov at være med hele vejen det første halve år – fra de første balancerende skridt i Prinsens Palæ og møder med medarbejdere rundt i landet over de svære beslutninger i museets maskinrum til de personlige afsavn, der må lides undervejs.

Redaktør Sofia Fromberg siger:

”Serien giver et unikt indblik i de første seks måneder for en nyindsat erhvervsleder med ambitioner om store forandringer - og med en truende bundlinje, der skal skifte farve. Samtidig er Rane Willerslev en "big character", som ikke er bange for at vise sine styrker og svagheder - hverken over for filmholdet, der følger ham, eller i sin ledelsesstrategi. Det gør det til meget inspirerende tv for både ledere, udviklere og alle andre, der trænger til at blive udfordret på vanetænkning.”

En søjle i danskernes bevidsthed

For Rane Willerslev er det et kald, ikke bare et job, han er på vej til at udføre. Han vil placere Nationalmuseet, så det bliver en søjle i danskernes bevidsthed. Han er 46 år, professor i antropologi og prisbelønnet forsker, tidligere pelsjæger i Sibirien, medlem af eventyrernes klub og senest museumsdirektør for Kulturhistorisk Museum i Oslo.

Rane Willerslev er af kulturministeren udnævnt til at optimere det traditionsrige Nationalmuseum, der er truet af en økonomisk krise. Og Rane vil med egne ord ændre udviklingen ved at frigive museets kreative energi, så det bliver et ”udfordrende, vildt og engagerende sted for de besøgende.”

Se trailer fra ’Ranes Museum’

Men hvor stor en udfordring venter Rane? Er medarbejderne parate til hans visioner og nye spilleregler? Og hvordan vil han forandre befolkningens tankesæt om Nationalmuseet?

'Ranes Museum' (1:6) sendes på DR2 den 11. januar 2018 klokken 21.30.