Ny dramaserie på DR1: 'Liberty'

25. februar klokken 20.00 på DR1: 'Liberty' bliver DRs nye søndagsdramaserie i fem afsnit.

'Liberty' er i fem dele og bygger på den nu afdøde forfatter Jakob Ejersbos roman. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, Type 1)

DRs nye dramaserie 'Liberty' er baseret på Jakob Ejersbos roman af samme navn og udspiller sig i Tanzania i slutningen af 1980’erne. Her er to skandinaviske familier udstationeret: den danske familie Knudsen og den dansk-svenske familie Larsson, og i løbet af serien krydses de to familiers veje på dramatisk vis. Igennem de to familier oplever vi en parallel generationshistorie, hvor de voksnes idealistiske mission og egen selvrealisering ender som et svigt af børnene, der glider ud i periferien – sagen bliver større end familien.

Begge familier er udsat for maksimalt pres i mødet med en anden kultur og system, Afrika. 'Liberty' er både et humoristisk og brutalt portræt af vestlige udstationerede, hvis idealisme kolliderer med kulturelle forskelle og lokal modstand, som langsomt fortærer deres gode vilje og demokratiske værdier i en blanding af gin-tonics, hushjælp og lidenskab i Tanzanias tropiske varme.

'Liberty' har allerede fået flot modtagelse

25. januar var den danske presse inviteret til pressemødeDRs nye dramaserie 'Liberty', som får premiere på DR1 den 25. februar klokken 20.00.

Det er få dage efter, at 'Liberty' er blevet udtaget til at have verdenspremiere på den internationale filmfestival i Berlin, og den udtagelse og timing er producent på 'Liberty', Karoline Leth meget begejstret for.

”Jeg er simpelthen så stolt over, at vores arbejde med at bringe 'Liberty' til live som dramaserie allerede er blevet budt velkommen med så stor anerkendelse, som det er at blive udvalgt til filmfestivalen i Berlin. Derudover er jeg virkelig glad for, at 'Liberty' får verdenspremiere i Berlin få dage før, at den har premiere i Danmark – vi kunne ikke have bedt om en større gave,” siger hun.

Dansk drama med internationalt format

'Liberty' er danskproduceret drama, men serien har flere forskellige internationale lag. Hele serien er optaget i Sydafrika, karaktererne er både skandinaviske og afrikanske, instruktøren er svensk, og skuespillerne er hentet ind fra både Hollywood og Danmark foruden et stort persongalleri fra Sydafrika. Blandt hovedrolleindehaverne kan nævnes Connie Nielsen, Sofie Gråbøl, Carsten Bjørnlund, Magnus Krepper, Charlie Karumi og Anton Hjejle.

”Som instruktør var det usædvanligt inspirerende at arbejde med et materiale, som tilbød et så hudløst ærligt blik på nuancerede, mangesidede og modsigelsesfyldte mennesker i et klart visuelt og filmisk miljø sammen med nogle af Danmarks og Nordens bedste skuespillere samt de mange sydafrikanske og kenyanske skuespillere, der udgør en vigtig del af serien. At komme uden for sin komfortzone og arbejde med et internationalt team på ukendt land i Pretoria, Johannesburg, Soweto og Mpumalanga, hvor vi genskabte et fiktivt Tanzania i 1980’erne, var som en kunstnerisk vitamininjektion,” fortæller instruktøren på 'Liberty', Mikael Marcimain.

DR har et langsigtet fokus på tv-drama, og sidste år indgik DR sammen med de øvrige skandinaviske public service-udbydere et forpligtende dramasamarbejde, der vil betyde mere nordisk kvalitetsdrama på tværs i Norden. 'Liberty' er en serie, der ligger ud over samarbejdet, men der er stadigvæk et stærkt nordisk aftryk i serien.

”Med en dramaserie som 'Liberty' leverer DR endnu engang tv-drama, som rækker ud over vores egne grænser. Jeg er utrolig stolt over, at DR igen producerer drama med internationalt format, som kan konkurrere med den bedste internationale fiktion på markedet, som 'Liberty' allerede har bevist ved at blive udtaget til filmfestivalen i Berlin,” siger DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

'Liberty' er en dramaserie på fem afsnit som vises på DR1 fra søndag den 25. februar klokken 20.00.